slusaonica01
livestream01

Radio Pag dodjela HOP

U Gradu Pagu je ove godine pripala izuzetna čast biti domaćin svečane dodjele oznake Hrvatski otočni proizvod.
"Grad Pag zaslužio je ovako veliku manifestaciju i tako značajnu jer i grad i otok Pag imaju proizvode s ovim oznakama i po tome prednjačimo. Također je na neki način Grad Pag perjanica ove oznake jer su je proizvodi s Paga među prvima dobili, a veliko je zadovoljstvo što su i među dobitnicima sada naša Srednja škola Bartula Kašića čija je grupa Slani škoj dobila oznaku HOP za svoje radove. " - rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.


Svečana dodjela oznake Hrvatski otočni proizvod održat će se u petak 21. siječnja u Kneževom dvoru u Pagu. Na svečanosti će biti nazočni ministrica regionalnog razvoja i fondova Eurospke unije Nataša Tramišak sa svojim suradnicima, svi dobitnici oznake Hrvatski otočni proizvod, predstavnici jedinica lokalnih samouprava s otoka Paga, Zadarske županije i Ličko senjske županije.
Na svečanosti dodjele Hrvatski otočni proizvod očekuje se i dolazak predstavnika Vlade RH i drugih visokih uzvanika.
Oznaku Hrvatski otočni proizvod dobilo je novih 78 hrvatskih proizvoda.,
Javni poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod bio je otvoren od 7. do 29. listopada 2021., a na isti je pristiglo 27 zahtjeva otočnih proizvođača koji su kandidirali 86 proizvoda, izvijestili su iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.


Proizvodi su svrstani u četiri kategorije:
1. primijenjena umjetnost i dizajn – zaprimljen 51 proizvod od 10 otočnih proizvođača
2. kemijski proizvodi – zaprimljeno 15 proizvoda od 3 otočna proizvođača
3. prehrambeni proizvodi – zaprimljeno 18 proizvoda od 12 otočnih proizvođača
4. pića – zaprimljeno 2 proizvoda od 2 otočna proizvođača


Sukladno Pravilniku o uvjetima, kriterijima i načinu označavanja proizvoda oznakom "Hrvatski otočni proizvod" četiri nadležne tehničke komisije kao stručna tijelo i Savjet projekta vizualnog označavanja proizvoda oznakom „Hrvatski otočni proizvod" pregledali su sve zaprimljene zahtjeve i priloženu dokumentaciju te uputili ministrici Tramišak prijedlog za dodjelu oznake HOP. Slijedom navedenoga, sukladno prijedlogu nadležnih tehničkih komisija i Savjeta projekta vizualnog označavanja proizvoda oznakom „Hrvatski otočni proizvod" ministrica Tramišak donijela je Odluku o dodjeli prava na vizualno označavanje proizvoda oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ za 78 proizvoda kandidiranih od strane 23 proizvođača.U ovom trenutku, (uključujući 2021. godinu) oznaku „Hrvatski otočni proizvod“ ima pravo koristiti 320 proizvođača za 1094 proizvoda s 24 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba i Zlarin) i poluotoka Pelješca.

Josip Portada/Radio Pag

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK