slusaonica01
livestream01

Radio Pag Devastacija djecjih igralista

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Paga, nakon izvješća o radu tvrtke Pag II, kojeg je podnio Darijo Šupraha, povela se rasprava o stanju i održavanju dječjih igrališta. Naime, vijećnik Branimir Paro Vidolin (HDZ) pitao je što je s dječjim igralištima na Katinama i u parku na Goliji.


"Zanima me što je s tim dječjim igralištima, jer je na njima dosta toga razbijeno," rekao je vijećnik Paro Vidolin.
Dario Šupraha je odgovorio kako se dječja igrališta stalno devastiraju i kako je to veliki problem.
"S dječjim igralištima imamo strašnih problema, s tim su upoznati i gradonačelnik i komunalno redarstvo. Na igralištima se skidaju inoks vijci za ograde i do sada smo ih promijenili oko tri stotine. Skidaju se i učvršćivači za ljuljačke i drugo. Doslovno svaki dan radimo popravke na nekom dječjem igralištu. To što se događa na dječjim igralištima nije normalno i ništa se neće riješiti bez kamera. Mi jedan dan popravimo, a drugi dan je to sve rastureno i dok netko ne dobije po džepu neće se ništa promijeniti," rekao je Šupraha.
Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je rekao kako se problem svakodnevne devastacije dječjih igrališta hitno mora riješiti.
"Devastacija dječjih igrališta je veliki problem, a najviše se toga uništava preko noći. Nabavili smo dosta opreme za dječja igrališta i nije to problem montirati i postaviti kako bi na dječjim igralištima bilo više sadržaja i opreme. Međutim, zbog ovih problema s uništavanjem igrališta, to za sada stoji u skladištu. Nema smisla montirati i postavljati novu opremu na dječjim igralištima prije nego postavimo kamere," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK