slusaonica01
livestream01

U Paskoj uvali procvjetalo more

U Paškoj uvali je procvjetalo more što je izazvalo pozornost stranaca koji ne znaju o čemu se radi. Neki se boje jer misle kako se radi o zagađenju. Međutim, stručnjaci navode kako je cvjetanje mora prirodna, sezonska pojava, bezopasna za ljudsko zdravlje, ako se radi o bakteriološki čistom moru.

Prema enciklopedijskim izvorima, cvjetanje mora je pojava naglog razmnožavanja zelenih algi, dinoflagelata, odnosno životinjskih bičaša. Do cvjetanja mora dolazi u proljeće ili na ljeto kada se u moru, dotokom s kopna, oborinama ili dizanjem vode iz morskih dubina, pojavi višak hranjivih soli, fosfata, nitrita ili nitrata. Cvjetanje mora događa se kada je u moru povećan unos hranjivih soli dušika i fosfora koji služe kao hrana za fitoplankton.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK