slusaonica01
livestream01

Grad Pag Cestitka u prigodi Dana pobjede

Gradska uprava Grada Paga, na čelu s predsjednicom Gradskog vijeća Grada Paga Jasnom Magaš i gradonačelnikom Grada Paga Antom Fabijanićem, svim građanima Grada Paga i osobito braniteljima, čestita 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 27. obljetnicu VRO "Oluja".

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja je blagdan kada se Hrvatska prisjeća 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj akciji "Oluja" oslobođen grad Knin. Započevši 4. kolovoza, u ranim jutarnjim satima, akcija "Oluja" nastavila se oslobađanjem Svetog Roka i više gradova na širem okupiranom području. Petoga kolovoza, točno u podne, na kninskoj tvrđavi zavijorila se dvadesetmetarska hrvatska zastava. Dana 6. kolovoza oslobođeno je Plaško, Lički Osik, Vrhovine, Obrovac, Korenica, Slunj i Plitvice, a 7. kolovoza akcija "Oluja" je završena. Tom pobjedom završene su ratne operacije na području Republike Hrvatske.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK