slusaonica01
livestream01
Odlukom ŽO HDZ-a Zadarske županije raspušten je GO HDZ-a Grada Paga. Istom odlukom imenovano je Povjerenstvo koje će voditi paški HDZ do unutarstranačkih izbora, formiranja novog Gradskog odbora i imenovanja novog predsjednika. Članovi Povjerenstva su Slavko Žunić (predsjednik), Marino Buljanović, Anđelko Žunić, Ante Čemeljić, Ana Kuković, Igor Karavanić, Tino Herenda, Hrvoje Mišković, Jasna Magaš, Filip Oguić, Barbara Kurilić, Lauro Portada, Marija Budanović, Šime Vičević i Nediljka Dukić.

„Gradski odbor HDZ-a Paga je raspušten i sada HDZ u Pagu vodi Povjerenstvo koje je imenovano,“ kaže povjerenik Slave Žunić.

Prema članku 3. Odluke ŽO HDZ-a Zadarske županije, zadatak Povjerenstva je u roku od 6 mjeseci sazvati izvanrednu izbornu skupštinu Gradske organizacije HDZ-a Paga te provesti izvanredne unutarstranačke izbore za Gradski odbor i za predsjednika Gradskog odbora. No, povjerenik Žunić navodi kako se izvanredni unutarstranački izbori mogu održati u zadanom roku, ali i ne moraju.

„Sve ovisi o procjeni Povjerenstva o stanju u stranci,“ kaže Žunić. „Ako se procijeni kako je sve spremno za izbore, izbori se mogu održati i u roku koji je postavljen. Međutim, nema posljedica ako se izbori održe i poslije roka koji je naveden u Odluci. Na primjer, u HDZ-u Benkovca se izbori nisu održali puno duže od roka. Znači, na nama je sada raditi i utvrditi stanje u stranci, a kada procijenimo da je sve spremno za izbore, onda ćemo organizirati i provesti izvanredne unutarstranačke izbore.“

U Odluci o raspuštanju GO HDZ-a Grada Paga ne navodi se razlog raspuštanja. Paški HDZ je na posljednjim lokalnim izborima postigao dobar rezultat za Gradsko vijeće, ali nije uspio dobiti gradonačelnika. Neki paški HDZ-ovci u tome vide glavni problem. Međutim, drugi kažu kako su problemi znatno dublji. No, što god bilo, Odlukom o raspuštanju GO HDZ-a Grada Paga, na mjestu predsjednika paškog HDZ-a više nije dosadašnji predsjednik Marino Buljanović.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK