slusaonica01
livestream01

U organizaciji Turističke zajednice Grada Novalje, u suradnji s Istarskom razvojnom turističkom agencijom, u Novalji je počela edukacija za biciklističke vodiče.

U programu edukacije je trinaest polaznika i očekuje se kako će svi uspješno završiti edukaciju. Program edukacije biciklističkih vodiča održava se u Gradskoj knjižnici "Ivan Palčić". U sklopu programa uči se gradivo važno za pružanje kvalitetne i sigurne usluge biciklističkih vodiča: kartografija, orijentacija, fiziologija, sportska prehrana i trening, izrada biciklističkih paketa, upravljanje grupom biciklističkih turista i vođenja, prva pomoć, tehnike vožnje, terensko servisiranje bicikla, kao i upoznavanje sa zakonskom regulativom. Uspješni polaznici dobit će Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na temelju kojeg će se pri Hrvatskom biciklističkom savezu izraditi licenca biciklističkog vodiča za 2019. godinu. Voditelj programa edukacije je biciklist Martin Čotar. Cikloturizam, kao jedna od najprofitabilnijih i najbrže rastućih grana turizma, od ove godine u Novalji i na otoku Pagu bit će bogatija za trinaest novih biciklističkih vodiča.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK