slusaonica01
livestream01

Prema neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, na izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije koalicijska lista koju predvodi HDZ dobila je najviše glasova. Druga po broju osvojenih glasova je lista Darka Milinovića, a lista SDP-a nije prošla izborni prag.

Od 43.217 birača upisanih u popis birača, glasovalo je 22.138 birača, odnosno 51,23 posto. Lista HDZ- HSU-HSP-AS-HSS-HBS dobila je 7.631 glasova ili 35,42 posto. Nositelj liste je Marijan Kustić. Lista Darka Milinovića dobila je 4.402 glasova ili 20,43 posto. Lista HSP-a dobila je 3.695 glasova ili 17,15 posto. Nositelj liste je Karlo Starčević. Lista Bura promjena dobila je 2.115 glasova ili 9,81 posto. Nositelj liste je Ante Dabo. Lista SDSS-a dobila je 1.156 glasova ili 5,36 posto. Nositelj liste je Milan Uzelac. Lista SDP-a dobila je 851 glasova ili 3,95 posto. Nositelj liste je Tomislav Zrinski. Lista Živog zida dobila je 661 glasova ili 3,06 posto. Nositelj liste je Rade Jug. Lista HSLS-HNS dobila je 603 glasa ili 2,79 posto. Nositelj liste je Ante Franić. Lista "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti dobila je 429 glasova ili 1,99 posto. Nositeljica liste je Danijela Bogić.
Lista Bura promjena ostvarila je vrlo dobar rezultat, bolji od liste Živog zida, Milana Bandića i SDP-a. Nositelj liste, Ante Dabo, gradonačelnik Grada Novalje, je rekao kako su članovi liste Bura promjena zadovoljni s tri osvojena mandata. Dabo je naveo kako se nada konstruktivnom radu sljedećeg saziva skupštine, a ne političkim borbama. Rekao je kako će Bura promjena pokušati utjecati na sve da se međusobno više uvažavaju.
"Poduprijet ćemo svaki kvalitetan projekt jer ne želimo provoditi političku trgovinu. Takvu smo praksu imali i do sada. Želimo zaustaviti politiku preglasavanja, da svi u praksi započenemo provoditi politiku dogovaranja," rekao je Ante Dabo.

Josip Portada/Radio Pag
Foto: Lika-online

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK