slusaonica01
livestream01

eu2019logo

U svim jedinicama lokalne samouprave na otoku Pagu sve je spremno za izbore za članove Parlamenta Europske unije. Biračka mjesta su na uobičajenim mjestima na kojima se nalaze i za druge, lokalne i parlamentarne izbore. Na razini svih jedinica lokalne samouprave na otoku formirani su birački odbori, a i sve političke stranke imat će svoje promatrače.

Biračka mjesta otvorit će se u 7:00 sati. Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske će od 21:00 sat objavljivati neslužbene rezultate izbora. Očekuje se kako će se neslužbeni rezultati izbora znati nešto prije ponoći. Državno izborno povjerenstvo donijelo je obvezne upute o pravima i dužnostima promatrača političkih stranaka, promatrača birača, promatrača nevladinih udruga i stranih promatrača. Pravo promatrati izborni postupak, provedbu izbora te rad izbornih tijela imaju promatrači političkih stranaka, promatrači birača koji su predložili kandidacijsku listu grupe birača, promatrači nevladinih udruga registriranih u Republici Hrvatskoj kao udruga koje djeluju na području neovisnog promatranja izbora i/ili promicanja ljudskih i građanskih prava i promatrači međunarodnih organizacija koje djeluju u Republici Hrvatskoj, diplomatsko-konzularnih predstavništava u Republici Hrvatskoj, međunarodnih udruženja izbornih tijela te izbornih tijela iz drugih država. Promatrač ne smije biti kandidat na izborima.
Na izborima za Europski parlament natjeću se 33 kandidacijske liste, dvije neovisne i 31 stranačka, odnosno koalicijska. Zanimanje za izbore veće je nego prije pet godina kada se za mjesto u Europskom parlamentu natjecalo 25 listi. Ukupno je 396 kandidata, što je stotinjak više nego prije pet godina.

Josip Portada

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK