Kaloka oduševila Pag: Janjetina u novom ruhu osvojila posjetitelje prve gastro fešte na Staroj rivi

Kaloka oduševila Pag: Janjetina u novom ruhu osvojila posjetitelje prve gastro fešte na Staroj rivi

U subotu, 3. svibnja 2025., Pag je postao središte okusa, mirisa i dobre atmosfere – održan je prvi Kaloka lamb festival, posvećen paškoj janjetini. Manifestacija je održana na prepoznatljivoj lokaciji Staroj rivi, a već od samog početka, u 17 sati, privukla je brojne posjetitelje – kako lokalce, tako i znatiželjne goste otoka.

Kaloka je janjetinu predstavila u sasvim novom izdanju – kroz opušteni street food format, što je posjetiteljima omogućilo da uživaju u raznim varijantama jela – od roštilja do modernih i kreativno reinterpretiranih zalogaja. Uz mirise dima, začina i domaćih začina – sve je bilo posluženo uz osmijehe i vedro proljetno ozračje.

Svoja su jela pripremali renomirani ugostitelji: Na Tale, Zrno soli (Split), Wine & Cheese Bar Trapula, Konoba Bile, Porta Salina & Bamboo (kokteli i vino), učenici Srednje škole Bartula Kašića, a kulinarski program dodatno su obogatili posebni gosti – chef Ivan Pažanin i  chef Dražen Đurišević. Ponuda je bila toliko popularna da se na mnogim punktovima tražio zalogaj više.

Osim gastronomije, festival je ponudio i edukativno-kreativan sadržaj. U Magazinu soli održana je radionica filcanja vune „Izradi svoju Kaloku“, koju je vodila Nikol Jakopić Donadić, prisjećajući sve prisutne na zaboravljene, a vrijedne vještine paških žena.

Večer je zaokružio sjajan koncert Marka Pecotića Peca i Silvije Dvornik u Porta Salina baru, čime se slavlje nastavilo uz glazbu, druženje i ples do kasnih sati.

Prvo izdanje Kaloke nadmašilo je očekivanja – i sudeći po reakcijama posjetitelja, ova fešta janjetine već je sada na putu da postane prepoznatljivo događanje otoka Paga.

Foto: Ivana Palčić Gavranović/Radio Pag