slusaonica01
livestream01

WhatsApp Image 2023 02 16 at 13.03.33

Djeca iz Dječjeg vrtića "Paški mališani" obilježila su posljednji ričavac ovogodišnjeg Paškog zimskog karnevala. Ričavac je dio karnevalskih običaja u Pagu koji se održava četvrtkom, a tijekom ričavca maškarane grupe obilaze ulice, kucaja na vrata i kada im domaćin otvori, zapjevaju i za to dobiju poklon, voće ili slastice.

Djeca iz Dječjeg vrtića "Paški mališani" su ričavac najprije održali u vrtiću, a nakon toga i na Trgu Petra Krešimira IV., paškoj pjaci. Pjacom su se širili pjesma, ples, veselje djece, a sve uz zvuk Paškog kola. Starije skupine Tići i Leptirići posjetile su i sjedište gradske uprave Grada Paga gdje su s gradonačelnikom Grada Paga Antom Fabijanićem i zaposlenicima podijelili karnevalski duh i na taj način pridonijeli očuvanju paške karnevalske tradicije.

Josip Portada/Radio Pag
Dječji vrtić "Paški mališani"
Fotografija: Dječji vrtić "Paški mališani"

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK