slusaonica01
livestream01
  • image

Radio Pag Produljena zabrana izlova skoljki

Dobra vijest stigla je iz Ministarstva poljoprivrede RH. Naime, do 15. listopada 2021. godine produljena je Odluka o zabrani sakupljanja školjkaša (Bivalvia), puževa (Gastropoda), spužava (Spongia) i bodljikaša (Echinodermata) u Paškoj uvali. Odluka je prvi puta stupila na snagu 24. listopada 2019. godine.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Nove staze na Ledeniku

Izuzetno atraktivan krajolik na predjelu Ledenik na otoku Pagu postaje sve dostupniji za razgledavanje. Naime, Turistička zajednica Grada Paga nastavlja s probijanjem, trasiranjem, čišćenjem i uskoro označavanjem novih staza na području Ledenika koje će biti uključene u projekt Pag Outdoor. Područje Ledenika bogato je fosilnim ostacima, vapnenačkim strukturama, udubinama, usjecima, ostacima nekadašnjih potoka, a pogled s Ledenika pruža se prema Velebitskom kanalu i Velebitu s jedne strane i prema Paškoj uvali, s druge strane.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Zastita Paske cipke

Kako je za Radio Pag rekao gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, ostvarili su se uvjeti za uvođenje reda u korištenje paške čipke ili njezinih elemenata. Grad Pag je pozvao pravne i fizičke osobe koji koriste pašku čipku za razne svrhe ili to namjeravaju raditi, da se najkasnije do 26. travnja ove godine jave radi potpisivanje Ugovora o licenci. Naime, Grad Pag je pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, zaštitio pašku čipku. Zaštitom paške čipke, kako je to objavljeno u Hrvatskom glasniku intelektualnog vlasništva, zaštićen je svaki njen element u obličju i sadržaju sa svim njezinim verbalnim i figurativnim elementima. U slučaju neovlaštenog korištenja paške čipke Grad Pag će, kao nositelj licence, tražiti naknadu štete počinjene neovlaštenim korištenjem. Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako paške čipkarice ne trebaju potpisivati ugovor o licenci.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Kod Paga ulovljen najveci skamp na svijetu

U Velebitskom kanalu kod Paga ulovljen je najveći škamp ikada, dugačak 43 centimetra i težak 350 grama, javlja portal Na udici. Škampa je uhvatio Tome Šarić iz Šarić Drage, profesionalni ribar koji već punih 40 godine lovi isključivo škampe u Velebitskom kanalu.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Morski konjic

Morski konjič na dijalektu, Morski konjic na književnom hrvatskom, neobična je i lijepa morska životinja, ukras podmorja. Nažalost, Morski konjic je ugrožena vrsta i u akvatoriju otoka Paga Morskih konjica je iz godinu u godinu sve manje. Ipak, možda se nešto promijeni i to zahvaljujući projektu Centra za Podvodna Istraživanja NAVALIS iz Paga, „Seahorse Story“, koji je odabran, kao jedan od 12 između 348 pristiglih projekata, za sufinanciranje kroz program INA-e Zeleni pojas 2021. godine. U sklopu tog programa organizirat će se monitoring Morskih konjica u moru oko otoka Paga. Vedran Dorušić iz RK "Foka" navodi kako se ideja o projektu rodila u Ateni.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Josip Plazibat

Županijski vijećnik Živog zida, Josip Plazibat, kandidirat će se za načelnika Općine Kolan, no ne kao kandidat svoje stranke, već nezavisni uz podršku Živog zida, Akcije mladih i grupe građana.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Uskrsni blagdani

Ovogodišnji uskrsni blagdani, za razliku od uskrsnih blagdana prijašnjih godina, nisu mogli biti pokazatelj nadolazeće turističke sezone. Zbog pandemije i mjera koje se mijenjaju prema trenutnim okolnostima, ništa se ne može predviđati, navode turistički djelatnici. Na otoku je za uskrsne blagdane bilo gostiju, ali znatno manje od željenog.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Dario Graso Priopcenje

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga Dario Grašo izdao je priopćenje za medije u kojem navodi:
Odluka o raspuštanju gradskih i općinskih vijeća nije donešena na sjednici Vlade RH u četvrtak, niti je bila u dnevnom redu. Stoga je objava gradonačelnika da je sazivanje 24.sjednice Gradskog vijeća bila predizborni trik, obična farsa i očita gradonačelnikova manipulacija građanima Grada Paga. Četvrtak je prošao, vijeća nisu raspuštena, a gradonačelnik i dalje laže bez da trepne.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK