slusaonica01
livestream01

Pag Isplata uskrsnica

Na temelju odluke gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića, umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama bez primanja od navršenih 65 godina, s prebivalištem na području Grada Paga, isplatit će se uskrsnica, odnosno novčani dodatak u iznosu od 40,00 Eur i 50,00 Eur.

Pag Simuni izgradnja cjevovoda

Na području naselja Šimuni provode se radovi na postavljanju novog sustava vodovodne infrastrukture, cjevovoda u duljini od jednog kilometra. Novim cjevovodom omogućit će se opskrba pitkom vodom velikog broja obiteljskih kuća, kuća za odmor, ugostiteljskih objekata, a u projekt je uključen i kamp Šimuni. Radove su zajednički potakli i organizirali Grad Pag, Komunalno društvo Pag, mještani naselja Šimuni i Kamp Šimuni.

Pag Miskovici radovi na rivi

U naselju Miškovići, najjužnijem naselju na području Grada Paga, radi se na uređenju obalnog pojasa. Radovima je obuhvaćeno otklanjanje postojećeg sloja kamenja i zemljane podloge sa stare i dotrajale rive i postavljanje nove kamene podloge, odnosno nove drenaže do postavljanja betonskog obalnog zida i završnog uređenja obale s novom vanjskom rasvjetom i šetnicom.

Pag Sastanak o zdravstvenoj zastiti

Budućnost Hitne medicinske pomoći i općenito zdravstvene zaštite na području Grada Paga bila je tema sastanka gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića s predstavnicima zdravstva Zadarske županije. Na sastanku je rečeno da će, prema novim kriterijima koji su povezani s brojem stanovnika, u sustavu Hitne medicinske pomoći na području Grada Paga djelovati tri, a ne četiri tima.

Pag Simuni popravljena cesta

U naselju Šimuni završeni su radovi na uređenju središnje mjesne prometnice na koju je postavljen novi asfaltni sloj. Uz to, uređeno je i novo parkiralište. O radovima u naselju Šimuni gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je rekao: "Cesta je bila u lošem stanju, a kako se radi o vrlo važnoj cesti za Šimune, odlučili smo je u cijelosti obnoviti, što je sada i napravljeno.

Obnova procelja crkve u Starom gradu

Završeni su radovi na uređenju pročelja crkve Uznesenja Marijina u Starom gradu, paškom Marijanskom svetištu. Na pročelju su popravljena sva oštećenja i potpuno je obnovljena rozeta. Crkva je izgrađena u 13. stoljeću i jedna je od najstarijih u Europi u kojoj se, od njezine izgradnje, dakle oko 800 godina, održavaju bogoslužja.

ulaz radovi

U Pagu se, na predjelu Julovice, uz državnu cestu D-106, odvijaju radovi na uređenju ogradnog kamenog zida uz cestu i cestovnog rubnog pojasa. Radove organizira Grad Pag, a izvođač radova je gradska tvrtka Pag 2. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je rekao da je uređenje južnog ulaza u grad Pag, odnosno izlaza iz grada Paga u smjeru Zadra, potrebno urediti jer je postojeće stanje uz rubni dio državne ceste bio u lošem stanju.

Solana i mali obrti 1324 n

U srijedu, 8 veljače, je u gradu Pagu održana press konferencija u organizaciji Solane Pag, TZ Grada Paga i malih proizvođača otoka Paga. Cilj konferencije bio je predstaviti suradnju navedenih aktera, čiji je cilj unaprijediti povezivanje, prodaju i promociju malih proizvođača otoka Paga iniciranu prošlogodišnjim projektom Solane Pag „Misec Paške soli“.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK