slusaonica01
livestream01

Ministarstvo Obavijest

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je Obavijest vlasnicima o brisanju plovila iz upisnika zbog neplaćanja naknada za sigurnost plovidbe. U Obavijesti se navodi kako će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i ove godine provesti postupak brisanja jahti i brodica po službenoj dužnosti, i to 15. prosinca 2021. godine.

0
0
0
s2smodern

Skrokant

U Pagu je škrokant bio omiljena slastica, ali i lijek. Radilo ga se tijekom cijele zime, ali najviše u vrijeme oko Božića. Škrokant je slastica koja se, u jednostavnijem obliku, radi od šećera i vode, a u nešto bogatijem, blagdanskom obliku, i s dodatkom mljevenih mendula, oraha ili lješnjaka. Način pripreme je jednostavan, ali za izradu dobrog škrokanta ipak treba imati dosta iskustva.

0
0
0
s2smodern

adventski vijenac

U sklopu adventskih događanja u Pagu na adventskom vijencu na Trgu Petra Krešimira IV. upaljena je druga adventska svijeća. Uz građane na prigodnom obredu bili su paški župnik don Božo Barišić i Crkveni zbor. Don Božo Barišić predvodio je prigodnu molitvu, a drugu adventsku svijeću upalila je Jasna Magaš, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga.

Josip Portada/radio Pag

0
0
0
s2smodern

detalji pag 27

U prigodi blagoslova kuća, paški župnik don Božo Barišić uputio je objavu u kojoj navodi:


"Dragi župljani,
S obzirom na trenutnu situaciju s Covidom-19, ne želeći nikoga dovoditi u neugodnu poziciju, odlučili smo pohoditi za blagoslov obitelji SAMO ONE koji u ovome trenutku to žele te se prijave. Neka se nitko ne osjeti dužnim prijaviti za blagoslov ako to ne želi. Blagoslov će se odvijati od 10 sati ujutro do 16 sati popodne. Ako netko u tom terminu ne može biti kod kuće slobodan je naznačiti neki drugi termin.
Blagoslov bi započeo po sljedećem rasporedu:

0
0
0
s2smodern

Cetvrta akcija cijepljenja u Pagu

U srijedu, 8. prosinca, od 11:00 do 13:00 sati, u prizemlju Kneževog dvora u Pagu organizirat će se četvrto jesensko cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Cijepit će se prva, druga i treća doza cjepiva proizvođača Comirnaty (Pfizer/ BioNTech), Moderna i Janssen (Johnson & Johnson). Cijepiti se mogu građani s područja otoka Paga, domaći i strani gosti.

0
0
0
s2smodern

Uredenje nekadasnje zgrade katastra u Pagu

U organizaciji Grada Paga odvijaju se radovi na izmjeni vanjske stolarije i popravljanju krovišta na zgradi u Veloj ulici u Pagu, u kojoj je nekad bio ured Katastra. "Zgrada je bila u derutnom stanju i radovi su potrebni kako bi se mogla koristiti za namjene za koje je i previđena. Za sada je jedan od ureda dan na korištenje Udruzi KOS, a ostalo će se urediti u skladu s našim planovima.", rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

0
0
0
s2smodern

klizaliste

Krajem tjedna, u Drugom magazinu otvorit će se klizalište što će biti početak adventskih događanja u Pagu. Ovogodišnji Advent organizira Grad Pag, a poslove oko pripreme Adventa vodi gradska tvrtka Pag II koja je objavila javni natječaj za postavljanje adventskih kućica. Prema natječaju predviđene su tri adventske kućice, međutim ako bude interesa postavit će se i više njih.

0
0
0
s2smodern

Sadnja na kruznom toku Large

Počeli su radovi na uređenju zelenih površina na kružnom toku u Pagu, koji je izgrađen na D-106, kod naselja Sveta Jelena. Na središnjem dijelu kružnog toka, te na okolnim površinama, uz odvojke za Stari grad i Prosiku, postavlja se zemljana podloga u koju će se posaditi sadnice cvijeća i raznog drugog ukrasnog bilja.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK