slusaonica01
livestream01

 Krule novo

U subotu, 26. listopada 2024., s početkom u 20:00 sati, u Domu kulture na Trgu bana Josipa Jelačića u Povljani, publiku očekuje nezaboravna večer ispunjena smijehom, zabavom i pozitivnom energijom. Na scenu stupa Bloger Krule, omiljeni majstor humora i neustrašivi istraživač svakodnevnih apsurda!

robinja

Na festivalu "Murski cimeri" odigrano je dvanaest predstava među kojima i Paška robinjica koju su izveli članovi dramske sekcije KUD-a Družina iz Paga.

10. randevues Rendez-vous au cinéma, zajednički projekt Francuskog instituta u Hrvatskoj, Hrvatskog audiovizualnog centra i Kino mreže, pokrenut je 2015. godine u sklopu festivala Francuska u Hrvatskoj. Ova manifestacija, posvećena francuskoj kinematografiji, predstavlja raznolike filmske forme – od igranih, dokumentarnih do animiranih filmova – i obuhvaća širok spektar estetika s ciljem privlačenja raznovrsne publike diljem Hrvatske. Svi filmovi prikazuju se na francuskom jeziku, uz hrvatske titlove.

katica mustapić magla

U Sveučilišnoj knjižnici u Splitu otvorena je izložba "Volim svoju županiju".

Ticic izlozba

U crkvi Svetog Jurja u Pagu postavljena je izložba Ivice Rumore pod nazivom "Mitološke ikone u akvarelu". Izložba je otvorena do 15. rujna, a može se razgledati od 18:00 do 22:00 sata. Ivica Rumora rođen je 1966. godine u Sydneyu u Australiji, a s roditeljima se, dok je bio dječak, preselio u Hrvatsku, u Zadar. Porijeklom je povezan s Povljanom koju redovito posjećuje i gdje je razvio ljubav prema otočnom krajoliku i moru.

čipkarica

U petak, 6. rujna u izložbenom prostoru ženskog benediktinskog samostana sv. Margarite u Pagu postavljen je kip Čipkarice koji je samostanu i gradu Pagu darovao akademski kipar Tomislav Kršnjavi. Riječ je o originalnom gipsanom modelu kipa, čiji je brončani odljev postavljen pred Gradskom knjižnicom u Pagu

3 IMG 7594

Ovogodišnja Fešta od sira ponudila je bogat popratni program u sklopu kojeg je u četvrtak, pod pokroviteljstvom Udruge proizvođača paškog sira i Turističke zajednice Kolan, u punoj svečanoj sali Općine Kolan održana hrvatska promocija romana The Cheesemaker's daughter (Sirareva kći) američke spisateljice Kristin Vukovic.

2 IMG 6410

Od 22. do 25. kolovoza u Pagu su se okupili pjesnici iseljenici s pet kontinenata na 23. susretu Hrvatske iseljeničke lirike New York.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK