slusaonica01
livestream01

image0

U četvrtak, 23. studenog, 2023. Gradska glazba Pag u Domu kulture u Pagu održala je svečanu skupštinu na stogodišnjicu djelovanja.

27. Hrvatski dječji festival 3

U nedjelju, 19.studenog 2023., u dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, nakon tri godine stanke, održan je Hrvatski dječji festival. Festival objedinjuje dječje stvaralaštvo u tri kategorije: glazbenoj, likovnoj i literarnoj, s naglaskom na veliki glazbeni događaj, koncert popularnog glazbenog stvaralaštva za djecu koji okuplja dječje zborove s preko 500 sudionika. 27. izdanje Hrvatskog dječjeg festivala okupio 24 zbora iz cijele Hrvatske.

Ansambl

Ansambl ''Sv.Juraj'' iz Paga pokrenuo je program izrade novih pjesama koje su inspirirane dijalektom, ljudima i običajima grada Paga.
Iz Ansambla poručuju : "U vrime kad sve manje svita govori, a malo ki nove štorije i pisme notiva, i piva na paškomen zaiku, Ansambl ''Sv.Juraj'' je pokrenu program novih pisam ke su inspirirane domaćon besedon, judiman i užancamin.

Denona

Nakon teške bolesti, u 68. godini života, preminula je prof. Vesna Denona. Tijekom radnog vijeka radila je u turizmu, u Osnovnoj školi A. G Matoš u Novalji i Srednjoj školi Bartula Kašića u Pagu kao profesorica engleskog jezika, te je bila i prva ravnateljica Gradskog muzeja Novalja gdje je radila do umirovljenja. Zahvaljujući njenom angažmanu izložba "Ćutin otok svoj..." Foto kluba Pag od početka paralelno se održava u Pagu i Novalji.

Jelenski 4

U ponedjeljak 9. listopada umro je hrvatski fotograf, član Foto kluba Pag, Željko Jelenski.
Rođen je 21. studenoga 1961. Pripadnik zagrebačkog novog vala istaknu se kao izuzetan koncertni fotograf. Pred njegovim objektivom našli su se gotovo svi značajni pripadnici hrvatske glazbene scene i svjetske zvijezde poput Rolling Stonesa,Franka Zappe, Lou Reeda, Davida Bowiea, Tine Turner i mnogih druge. Zadnjih godina posebno se posvetio Jazz umjetnicima pa je bio i službeni fotograf Nišville Jazz Festivala.

na man is a island

U četvrtak je svečanom dodjelom nagrada završio 1. Festival turističkog i etno filma održan u Krku. Dvodnevni festival u programu je imao panel o održivosti otoka i prikazivanja filmova koji su ušli u uži krug za festivalske nagrade te panel „Turizam i baština“, a okupio je turističke djelatnike, filmaše, fotografe, novinare i etnologe.

lEGENDA

Nakon što je u četvrtak predstavom Legenda o Kópakonan otvoren 5. Zadar Organ Festivala u subotu je predstavu imala priliku vidjeti i paška publika. Koristeći priču, glazbu, sliku i rasvjetu publici u Muzeju soli je dočarana legenda o Kópakonan, ženi tuljan s Farskih otoka.

Pismom MB 9

Povezanost Pažana sa Majkom Marijom seže daleko u povijest. 1244. godine Pag dobiva od hrvatsko-ugarskog kralja Bele IV. tzv. Zlatnu bulu, kojom Pag dobiva pravo slobodnog kraljevskog grada i danas taj dan obilježava se u Pagu kao Dan grada. Smatrajući taj čin Božjom providnosti, paška se gradska uprava zavjetovala da će svake godine na čast Majke Marije davati crkvi 12 stari ulja.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK