slusaonica01
livestream01

1 IMG 6091

PagArtFestivala sad već tradicionalno na kraju festivala predstavlja mlade umjetnike.
Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja gitariste Filipa Miškovića ove godine čast da zatvori PAF pripala je slovenskoj pijanistici Neži Pogačar. Rođena u Celju 2002. godine, a prvi recital održala je sa 7 godina. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim natjecanjima osvajajući prve nagrade i mnogobrojna priznanja. Studira klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Lovre Pogorelića.


Koncerta u crkvi sv. Frane započela je skladbama suvremenog hrvatskog kompozitora Davorina Kempfa – Coral i Reminiscencija I. U nastavku programa čuli smo klavirski ciklus u 5 stavaka Ogledala Maurice Ravela. Za kraj odsvirala je Sonatu u h-molu, op. 58 Frederica Chopina. Mlada pijanistica oduševila je publiku snažnom interpretacijom i sviralačkim umjećem.
PagArtFestival održan je uz financijsku podršku Grada Paga, Turističke zajednice Grada Paga, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zadarske županije, Turističke zajednice Zadarske županije, Jadran galenskog laboratorija Rijeka te brojnih sponzora i donatora. Vodi ga Umjetnička organizacija Lovro&Nina.

Elvis Šmit/Radio Pag

5-IMG6064
4-IMG6073
3-IMG6088
1-IMG6091
2-IMG6106

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK