slusaonica01
livestream01

2 IMG 6244

U sklopu 19. novaljskog trijatra u nedjelju, 18. kolovoza, odigrana je predstava "Dvosjed za troje" Glumačke družine Histrion.

Zbog nepovoljne vremenske prognoze predstava “Dvosjed za troje” održala se u Kulturnom centru Gozdenica umjesto na ljetnoj pozornici na otvorenom, ali to mijenjanje lokacije nije utjecalo na dobru posjećenost predstave.


Ovu komediju po tekstu engleskog dramatičara Roberta Shermana režirao je Ivan-Goran Vitez, a izvode Dunja Fajdić i Marko Hergešić. Glazbu za predstavu skladao je Mario Mirković, a kostimograf je Josip Đerek. Ivan-Goran Vitez, široj publici poznat po projektima za veliki i mali ekran ("Posljednja pričest", "Šuma summarum", "Narodni heroj Ljiljan Vidić" ,"Dopunska nastava", te TV-serije "Zakon!" i "Bitange i princeze"), osim režije, autor je scenografije, prijevoda i tekstova pjesama.
“Dvosjed za troje” priča je o Klari i Stjepanu, bračnom paru s višegodišnjim stažem, zarobljenom u bračnu rutinu koju razbija tek večera srijedom, kad im u goste dolazi zajednički prijatelj Robi. No, Robi nije bilo kakav prijatelj – on je zamišljeni prijatelj. Njega nema, za stolom su i dalje sami Klara i Stjepan, obraćaju se i hrane plod svoje mašte. Što je odnos koji očito oboma – ili svima troje – odgovara. Barem neko vrijeme.
Dunja Fajdić i Marko Hergešić izvrsno su se snašli u ulogama bračnog para u očajničkoj potrazi za prijateljstvom i ljubavlju, a glazbeni brojevi osim što pomažu napredovanju radnje i te kako su nasmijali publiku koja na kraju glumce nagradila gromoglasnim aplauzom.
19. Novaljski trijatar završava 25. kolovoza predstavom "Prekid preko veze" Kazališta Moruzgva.

Elvis Šmit/Radio Pag

7-IMG4050
6-IMG6227
5-IMG6233
4-IMG6238
3-IMG6241
2-IMG6244
1-IMG6247

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK