slusaonica01
livestream01

Vlorent 0 naslovna

Dana 12. kolovoza 2024. godine održan je u sklopu 26. PagArtFestivala (PAF) koncert albansko-francuskogviolončelista Vlorenta Xhafaja u sklopu kojeg je publika na Brodu Festini mogla poslušati Drugu suitu u d-molu (BWV 1008) i Šestu suitu u D-duru (BWV 1012) Johanna Sebastiana Bacha, te jednostavačnu skladbu Hey Pearl! hrvatskog skladatelja Srđana Dedića.

 

Ovo je treći nastup renomiranog violončelista na PAFu, čime je za pašku publiku izveo svih šest Bachovih suita, te je taj izvanredni ciklus znakovito završio na bisu preludijem iz Prve suite.

Ovaj koncert je potvrdio posvećenost PAFa izvrsnosti; ne samo maestralnom izvedbom i odabirom skladbi, već i lokacijom na kojoj se odvijao. Naime publika se Brodom Festini otisnuli do špilje Gaće u kanalu koji povezuje Pašku valu s Velebitskim kanalom, te uživala u izvedbi uz suze Sv. Lovre. Tom sinergijom prirode i umjetnosti stvorena je neponovljiva i nezaboravna atmosfera, za publiku i izvođača.

PAF ovim koncertom potvrđuje i svoju neraskidivu povezanost s otokom Pagom, stalno i uporno promovirajući njene lokalitete i posebnosti kao što su Stari grad Pag, Vrtovi lunjskih maslina, Solana Pag i brojni drugi. Ova promocija je značajna ne samo kod domaćih i stranih gostiju željnih kulturnog turizma (u doslovnom i prenesenom značenju), već i kod izvođača koji će promovirati Pag u umjetničkim krugovima. Nadajmo se da će nam takva promocija omogućiti da i u budućnosti ugošćujemo umjetničke veličine.

Elvis Šmit/ Radio Pag , Plus jedan

Vlorent-5
Vlorent-4
Vlorent-3
Vlorent-0--naslovna

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK