slusaonica01
livestream01

Danijel 0 naslovna

Danijel Palčić, poznati hrvatski lovac na oluje koji se uz fotografiranjem ekstremnog vremena, oblaka i munja bavi i fotografiranjem krajolika od 12. do 19. kolovoza 2024. izlagao je u Crkvi sv. Jurja.


Gradska knjižnica Pag ovo ljeto nastavlja širiti paške kulturne krugove. Uz kino projekcije za djecu, prezentacije knjiga i radionice za djecu i odrasle ovo ljeto organizirali su i izlożbe izvan prostora knjižnice. Nakon izložbe Lucije Maržić i suradnje s Koraljkom Jukić prošli ponedjeljak u crkvi sv. Jurja otvorena je izložba u ciklusu Zavičajna zbirka vam predstavlja "Danijel Palčić Photography". Izloženo je 30-ak fotografija velikog formata otisnutih na platnu. Danijelov osjećaj za kadar i poznavanje fotografske tehnike uz poznavanje lokalnog krajolika i meteorologije mu omogućuje napraviti dobru procjenu za odabir lokacije gdje će fotografirati. Rezultat su spektakularni kadrovi koji su se mogli razgledati u Crkvi sv. Jurja u Pagu.
Danijel Palčić rođen je u Zadru 1998. godine . Odrastao je u Proboju, a u Pagu je završio osnovnu školu, a potom i opću gimnaziju. O njegovim fotografskim uspjesima čitamo u katalogu izložbe "Izuzetan uspjeh na natječajima 2019. i 2020. godine bilježi uvrštavanjem fotografija na kalendar Svjetske meteorološke organizacije / WMO - World Meteorological Organization. Meteo fotografijom veličanstvenog zalaska sunca uz dvije snažne munje osvaja treće mjesto na svjetskom Godišnjem natjecanju fotografija oluja / Storm Photo of the Year 2020. godine. Nakon osvojenog priznanja spomenutu fotografiju iste godine objavljuje i National Geographic. Dvije godine uzastopno 2020. i 2021. organizacija nazvana Nepovoljni vremenski uvjeti Europe / SWE – Severe Weather Europe također uvrštava Danijelove fotografije na kalendar. Iste godine 2021., Danijelova nova fotografija ulazi u finale 10 izabranih (od 9000!) za Meteo fotografa godine / Weather Photographer of the year Competition. Navedeni uspjesi promoviraju prirodne ljepote Paga i Hrvatske diljem svijeta. U Hrvatskoj DHMZ - Državni hidrometeorološki zavod po uzoru na WMO svake godine objavljuje kalendar s meteo fotografijama. Danijelove fotografije objavljene su u kalendarima 2019., 2020. i 2023. godine.
Najveću suradnju u njegovoj fotografskoj karijeri te još jednu promociju otoka Paga, Danijel postiže s tvrtkom Rimac automobili gdje njegove fotografije munja i oluja sudjeluju u marketinškoj kampanji novog hiperautomobila C_Two „Nevera“. Tom prilikom korišteno je osam Danijelovih fotografija munja kao dijela promotivnog spota koji je sniman na otoku Pagu. Predstavljanje i testiranje Nevere, namijenjeno novinarima iz cijeloga svijeta, održalo se 2021. godine također na Pagu, u hotelu Boškinac. U sklopu kampanje u hotelu je bila predstavljena izložba fotografija nevere Danijela Palčića.
Sljedeću suradnju Rimac automobila i Danijela Palčića ostvaruje Hrvatska pošta na poštanskoj kriptomarki na kojoj je motiv električni hiperautomobil Nevera s Danijelovom fotografijom koja je objavljena na Dan marke 2021. godine."
Ovo je bila njegova druga samostalna izložba, a sa nestrpljenjem očekujemo njegove daljnje radove.

Elvis Šmit/Radio Pag

Danijel-0---naslovna
Danijel-1
Danijel-2
Danijel-3
Danijel-4

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK