slusaonica01
livestream01

razapeti snovi 5

Antonovi dvori u Zubovićima ugostili su predstavljanje knjige poezije Razapeti snovi - Istina iznad zvijezda don Šime Zubovića.
Don Šime Zubović, svećenik salezijanac iz Zubovića na otoku Pagu, nekadašnji ravnatelj, profesor i pedagog Salezijanske klasične gimnazije u Rijeci te dobitnik posebnog priznanja za doprinos očuvanju povijesnog i kulturnog nasljeđa Barbata, nakon knjige Rječniku govora sela Zubovića na otoku Pagu iz 2019., te knjige poezije u govoru sela Zubovići Glasi vrimena (otok u meni) iz 2022. izdao je knjigu duhovno-refleksivne poezije Razapeti snovi - Istina iznad zvijezda).

Knjigu je izdao Ogranak Matice Hrvatske u Novalji. Prof. dr. sc. Ivo Fabijanić uredio je i lektorirao knjigu za koju su recenzije napisali izv. prof. dr. Sanja Knežević i doc. dr. sc. Tin Lemac.
2"Stihovi knjige Razapeti snovi proživljeni su i intimni, i kao takvi najdublji poziv na molitvu i meditaciju. U svojim pjesničkim meditacijama don Šime Zubović pokazao je kako jednostavnost izraza, intimnost i nepretencioznost, otvaraju prostor meditativno-refleksnim dubinama - po načelima svetih Ivana Bosca i Franje Saleškoga - pedagoga i mistika" kaže izv. prof. dr. Sanja Knežević recenzirajući knjigu. Na prezentaciji o autoru i njegovom djelu govorili su Ivan Dabo, gradonačelnik Grada Novalje i pjesnik, recenzent doc. dr. sc. Tin Lemac, urednik prof. dr. sc. Ivo Fabijanić i sam autor koji je pročitao nekoliko pjesama. Dok su Antonovi dvori odzvanjali pjesmom mogli su se pogledati i likovni radovi don Šime Zubovića.

Elvis Šmit/Radio Pag Foto: Denis Datković

razapeti-snovi-1
razapeti-snovi-2
razapeti-snovi-3
razapeti-snovi-4
razapeti-snovi-5

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK