slusaonica01
livestream01

9 IMG 5326

U nedjelju, 11. kolovoza u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga u Atriju Kneževog dvora se održao koncert Metaklape.


Atrij Kneževog dvora u Pagu etablirana je pozornica za klapske nastupe. Paška publika imala je priliku slušati tu mnoge izvođače među kojima se posebno pamte nastupi pobjednika Omiškog festivala ženske klape Armorin i klape Bošket. Da će ova večer biti drugačija publika je osjetila dok je ulazila u atrij, a sa razglasa ju je dočekala Metallica i Iron Maiden. Uskoro je pred publiku izašla šestero člana klapa, koja uz uobičajene ispeglane košulje i crveni pas nose i lance i šiljke oko ruke. Nastup su počeli s pjesmom Aces High pa nastavili sa Flight of Icarus, Hallowed Be Thy Name, Judas Be My Guide. Na kratko su se oprostili od Iron Maidena i otpjevali starohrvatsku pjesmu, prvi put zabilježenu u 14. stoljeću, Svit se konča. Nakon nje uslijedila je pjesma Love me Forever grupe Motörhead koji su prošle godine otpjevali na metal festivalu u njemačkom gradu Wackenu prilikom ceremonije polaganja pepela pokojnog Lemmya Kilmistera. Nakon pjesme Toxicity grupr S.O.D. vratili su se Iron Maidenima i otpjevali ostatak pjesama sa njihovog prvog albuma The Choir Of Beasts, da bi nastup zaokružili pjesmom kojom su započeli priču o Metaklapi - Fear of the Dark. Publici koja ih je nagradila gromoglasnim aplauzom na bisu su poklonili Run to the Hills.
Po reakcijama publike nakon nastupa vjerujem da su i ovim nastupom uspjeli u svojoj namjeri da približe slušateljima dva naizgled nespojiva glazbena žanra.

Elvis Šmit / Radio Pag

9-IMG5326
8-IMG5332
7-IMG5334
6-IMG5339
5-IMG5348
4-IMG5351
3-IMG5354
2-IMG5364
1-IMG5371

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK