slusaonica01
livestream01

Jukić Izložba 0 naslovna

Slikarica Koraljka Jukić od 3. do 10. kolovoza 2024. godine održala je izložbu na dvije lokacije u gradu Pagu. Njene slike u akrilu, batiku i kombiniranoj tehnici bile su izložene u crkvi sv. Jurja i u Gradskoj knjižnici Pag.

 

Koraljka Jukić, slikarica paških korijena, rođena je u Rijeci gdje je i magistrirala 2012. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Od 2010. godine redovito izlaže radove i vodi intermedijalne radionice za djecu i odrasle. Od brojnih samostalnih i skupnih izložbi na kojima je sudjelovala valja istaknuti grupnu izložbu u Gallery MC u New Yorku 2013. godine i međunarodnu izložbu u Sarajevu „Brainwash/ Pranje mozga“. Održala je niz samostalnih izložbi u Pagu; od prve izložbe slika “Mijena” u crkvi sv. Jurja na Pagu, u okviru manifestacije Paško kulturno ljeto, 2016., preko izložbi "Geometrija pčela", "Dan u prirodi" i ostalih izložbi u prostoru crkve sv Jurja do ove aktualne, na dvije lokacije. Kako ističe "U svom radu najveću inspiraciju pronalazim u prirodi, u ciklusima, zakonitostima i suodnosima između pojava." Član je HDLU-a Istre, HUIU Pula i virtualne zajednice Art Ćakula.

Suradnju sa Gradskom knjižnicom Pag započela je u srpnju 2024. godine kroz likovnu radionicu "Nacrtaj mi ovcu, ovcu kakvu želiš". Likovna je to radionica inspirirana knjigom "Mali princ" Antoinea de Sainta-Exuperyja. Djeca su prvo slušala audio knjige, a potom su došli do crteža ovčica koja im je bila daljnji putokaz za crtanje. Koristeći voštane i vodene boje djeca su pod Kraljkinim vodstvom crtala ovce kakve su zamislili. Sljedeća radionica zakazana je za 12. kolovoza. Pokrovitelj radionica je Turistička zajednica Grada Paga.

Elvis Šmit/Radio Pag

Juki-Izloba-0---naslovna
Juki-Izloba-7
Juki-Izloba-1
Juki-Izloba-2
Juki-Izloba-3
Juki-Izloba-5
Juki-Izloba-4

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK