slusaonica01
livestream01

čipkarica

U petak, 6. rujna u izložbenom prostoru ženskog benediktinskog samostana sv. Margarite u Pagu postavljen je kip Čipkarice koji je samostanu i gradu Pagu darovao akademski kipar Tomislav Kršnjavi. Riječ je o originalnom gipsanom modelu kipa, čiji je brončani odljev postavljen pred Gradskom knjižnicom u Pagu


"Već je već 14 godina da smo izradili spomenik paškoj čipkarici, uz prvi festival čipke 2010, Proces rada je takav da nakon što se izradi spomenik u glini se lijeva u gipsu i po tom gipsanom, originalnom, modelu se uzima brončani otisak koji je ovaj brončani spomenik koj se nalazi na trgu ispred gradske knjižnice. Odlučio sam da taj svoj originalni gipsani model darujem u zbirku časnama koje imaju veliku, lijepu zbirku čipki i drugih umjetnina pa da i ovaj bijeli gipsani model bude u gradu Pagu, da ga se može vidjet,a da upotpuni njihovu zbirku. Sestra Benedikta je prihvatila taj dar naše obitelji i drago mi je da je sad ovdje i da će upotpunit ovu zbirku." rekao je autor Čipkarice, akademski kipar Tomislav Kršnjavi.
Ispred grada Paga, u ime Gradonačelnika Ante Fabijanića, kiparu se zahvalila direktorica Turističke Zajednice Grada Paga Vesna Karavanić izrazivši zadovoljstvo što će ovaj prekrasni bijeli kip krasiti zbirku čipki.
Kip je postavljen u ulaznom dijelu Stalne izložbe crkvene umjetnosti ženskog benediktinskog samostana sv. Margarite u Pagu.

Elvis Šmit/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK