slusaonica01
livestream01

Lun biskup bista

U ponedjeljak, 2. listopada 2023. g. prigodno je obilježen Dan župe Lun - Anđelovo. Spomendan svetih Anđela Čuvara proslavljen je u crkvi sv. Jeronima. Misno slavlje predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak. Nakon mise, vjernici su se okupili ispred župne crkve na novouređenom trgu te svečano otkrili bistu biskupa Srećka Badurina. Biskup Srećko Badurina rođen je 12. svibnja 1930. u Lunu na otoku Pagu kao prvi od jedanaestero djece Pavla i Sokole r. Baričević.

Ima dva brata redovnika svećenika, franjevca trećoredca: fra Ivana i fra Antuna koji su također prisustvovali svečanom događaju, i dvije sestre koludrice, benediktinke u Pagu. Osnovnu školu završio je u rodnome mjestu. Diplomirao je 1958. godine na teologiji u Zagrebu, a 1987. godine imenovan je za šibenskog biskupa. Umro je 1996. godine u Zagrebu, a pokopan je u katedrali u Šibeniku 19. rujna 1996. g.
Brončana bista biskupa Srećka Badurine djelo je akademskog kipara Kuzme Kovačića.

Elvis Šmit/Radio Pag foto: Grad Novalja - službena stranica

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK