slusaonica01
livestream01

ruzic

U listopadu učenici i djelatnici Srednje škole Bartula Kašića u Pagu sudjeluju o obilježavanju “Ružičastog listipada”. Tim povodom iz Srednje šole su nam javili:
“Udruga SVE za NJU, sedmu godinu za redom u listopadu, Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke, organizira projekt “Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad”, kako bi podigla svijest i odgovornost žena za vlastito zdravlje, posebno zdravlje dojki. Najveća želja majke još prije rođenja djeteta jest da bude zdravo.

Djeca to isto žele poručiti svojim majkama kroz akcije koje se održavaju širom Hrvatske tijekom Ružičastog listopada.
U Hrvatskoj se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u velikom broju osnovnih i srednjih škola širom Hrvatske. Učenici Srednje škole Bartula Kašića na simboličan način – odjeveni u bijele majice i s rozim balonima izražavaju podršku oboljelima, a majkama ponesu edukativni letak s porukom ‘Mama, budi zdrava’. Cilj projekta i akcije je promicanje Nacionalnih programa za rano otkrivanje raka i poticanja žena svih dobnih skupina na brigu o zdravlju. Istovremeno, povodom organizacije akcije u školi, nastavnici na prikladan način djecu upoznaju s važnosti razvoja zdravih stilova života u svrhu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti, posebno malignih bolesti. Predavanje za učenike završnih razreda o prevenciji raka dojke i raka vrata maternice bit će organizirano do kraja listopada, kroz suradnju škole i ginekologa dr. Hrvoja Tičića.”

Foto Elvis Šmit/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK