slusaonica01
livestream01

image2

U suradnji sa Ministarstvom kulture i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, u četvrtak 19.10. u dječjem vrtiću održana je glazbena radionica „Pričom do glazbe, glazbom do govora“ za djecu starijih skupina „Bubamare“ i „Brodići“.

Radionicu je vodila prof. klavira Mirna Snoj. Glazbena radionica temelji se na glazbenoj metodi koja svojim sadržajima (pjesmice, brojalice, slušanje klasične glazbe, muzičke igre) uvodi djecu u svijet glazbe.

Metodski postupci primjene glazbenih sadržaja temelje se na verbotonalnoj rehabilitacijskoj metodi koja omogućava primjenu sadržaja na svu djecu, čime glazbene vrednote (ritam, melodija, pauza, napetost itd.) predstavljaju strukturalni element i najmanje izgovorene cjeline te tako potiču i utječu na razvoj govora. Ovakav interdisciplinarni pristup za cilj ima široku primjenu sadržaja bez obzira na djetetove razvojne mogućnosti i osobni glazbeni doživljaj svakog djeteta. Voditeljica je održala i radionicu s odgojiteljicama na temu važnosti glazbe za razvoj djeteta i primjene glazbenih aktivnosti u odgojno-obrazovnom radu s djecom predškolske dobi.

Foto: “Paški mališani”

image0
image1
image2
image3
image4
image5
image6
image7

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK