slusaonica01
livestream01

proba1233 5

U petak je Pag imao čast ugostiti najbolju hrvatsku klapu. Klapa Bošket, apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, upravo je u Pagu održala svoj prvi koncert nakon osvajanja klapskog "Olimpa". Osvojivši prvo mjesto stručnog ocjenjivačkog suda i prvo mjesto publike, ova je klapa postigla ono što je malo kojoj pošlo za rukom u dugogodišnjoj povijesti ovog festivala. Ovaj grand prix učinio je klapu Bošket iz Zagreba besmrtnom, zajedno s njihovim voditeljem Davorom Capkovićem.


Atrij Kneževog dvora je osim brojne publike sat i pol vremena punio zvonki i čvrsti akord klape koja je za svog prvog tenora ima zagrebačkog Pažanina, Bojana Karavanića, koji je ujedno i imao ulogu moderatora ovog koncerta. Iako je u razgovoru za Radio Pag priznao kako je najteže pjevati u svom gradu, ni po njegovim izrazima lica niti po njegovom pjevanju to se nije moglo razaznati, baš naprotiv.
U pauzama između setova pjesama, dok se klapa hidrirala i odmarala glasove, nastupili su gitarist Ivo Maržić i drugi tenor klape Bošket Toni Zekulić. Na kraju se klapi i publici s nekoliko prigodnih riječi obratio Hrvoje Dusper, prijatelj klape i paški zet. Pjesmom Projdi vilo klapa Bošket je zaključila svoj paški koncert i ostavila publiku u slatkom iščekivanju sljedećeg nastupa.

Marin Milić/Radio Pag Foto:Elvis Šmit

proba1233-10
proba1233-9
proba1233-8
proba1233-7
proba1233-6
proba1233-5
proba1233-4
proba1233-3
proba1233-2
proba1233-1

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK