slusaonica01
livestream01

festival2023 1

Drugi dan 12. međunarodnog festivala čipke Pag 2023. obilježili su modna revija dizajnerice i čipkarice Dr. Tóthné Kőrösi Zsófia i nastup klape Cambi. Dan je započeo radionicama izrade nakita Höveji Csipke Egyesület u crkvi Sv. Jurja i radionicom HAI - hrvatske autentične igrače na trgu ispred Gradske Knjižnice. Radionice su pokazale kako se tradicionalni, folklorni motivi, čiji nezaobilazni dio su i čipke, se može inkomponirati u suvremeni život.


U popodnevnim satima održana je još jedna HAI radionica. U isto vrijeme u atriju Kneževa dvora paška čipkarica Jasna Magaš održala je radionicu izrade paške čipke koja je polaznike upoznala sa osnovama šivanja paške čipke.
Večernji program na Trgu Petra Krešimira IV započeo je modnom revijom zemlje partnera. Haljine, bluze, vjenčanice kao i muške košulje Sophialace studija ukrašeni su čipkom i inspirirani tradicionalnom mađarskom nošnjom.
Klapa Cambi zatvorila je program dvosatnim koncertom u kom su izveli svoje najveće hitove kao i pjesme drugih autora. Prepuna Pijaca pjevala je i plesala s klapom i ispratila ih dugim aplauzom.
Festival se nastavlja u subotu.

Elvis Šmit/Radio Pag

festival2023-9
festival2023-8
festival2023-7
festival2023-6
festival2023-5
festival2023-4
festival2023-3
festival2023-2
festival2023-1
festival2023-10

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK