slusaonica01
livestream01

Dan paskih branitelaa 0 naslovna

28. lipnja 1991. prvi put postrojena je 1. Paška satnija. Odlukom Gradskog vijeća Grada Paga taj dan se obilježava kao Dan paških branitelja, koji je i ove godine svečano proslavljen. U 18:30 kod Središnjeg križa na groblju sv. Karina i na grobove poginulih paških branitelja Mate Šavra i Evelina Maržića cvijeće su položili i svijeće sjećanja zapalili predstavnici UHVDR-a Pag.

Nakon toga u paškoj stolnoj crkvi održana je misa koju je predvodio paški župnik don Božo Barišić. Proslava je nastavljena u Starom gradu, na platou pred crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije, gdje se prije 32 godine prvi put postrojila 1. Paška satnija koja je kroz Domovinski rat imala 6 poginulih i dvadeset ranjenih branitelja.
Na Dan paških branitelja odaje se počast i zahvala svim otočanima koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu kao i onima koji su sudjelovali s ciljem da se taj dio hrvatske povijesti nikada ne zaboravi.

Elvis Šmit/Radio Pag
Danpaskihbranitelaa-0-naslovna
Danpaskihbranitelaa-1
Danpaskihbranitelaa-3
Danpaskihbranitelaa-4
Danpaskihbranitelaa-5
Danpaskihbranitelaa-6
Danpaskihbranitelaa-8
Danpaskihbranitelaa-7

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK