slusaonica01
livestream01

policijska zapljenafoto MUP

Tijekom trajanja festivala elektronske glazbe na plažama Zrće i Katarelac, policijski službenici su od 24. do 30. lipnja pojačano postupali s ciljem prevencije i redukcije kaznenih djela i prekršaja iz domene kriminaliteta droga. U okolnostima kao što su glazbeni festivali, policijski službenici uz sudjelovanje britanskih kolega, proveli su ovo ciljano postupanje kao jednu od aktivnosti koje se poduzimaju u sklopu projekta Sigurne turističke destinacije.

Na ovom je javnom okupljanju tijekom njegovog trajanja prisustvovalo oko 7000 posjetitelja, pretežito državljana Velike Britanije. Policijski su službenici proveli ukupno osam kriminalističkih istraživanja te 10 pretraga stanova i drugih prostorija. Devet je osoba kazneno prijavljeno zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga, od kojih je osam britanskih državljana i jedan hrvatski. Također su izdana 52 obavezna prekršajna naloga, na temelju kojih je naplaćeno gotovo 24 000 eura novčanih kazni. Osim toga, zaplijenjena je poveća količina više vrsta droga te je privremeno oduzeta i razmjerno velika količina novca. U jednom su slučaju uporabljena sredstva prisile, tjelesna snaga i sredstva za vezivanje, nad državljaninom Ujedinjenog Kraljevstva zbog narušavanja javnog reda i mira.

Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK