slusaonica01
livestream01

Radio Pag gradonacelnik Fabijanic

Institut za javne financije predstavio je rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja proračunske transparentnosti svih hrvatskih županija, gradova i općina u razdoblju studeni 2022. – travanj 2023.
Proračunska transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca.

Na temelju njih građani se mogu angažirati i pokušati utjecati na efikasnost upravljanja javnim sredstvima, odgovornost vlasti lokalnih jedinica te na smanjenje mogućih koruptivnih radnji. U predstavljenim rezultatima Grad Pag ocjenjen je najvišom ocjenom te je povodom toga gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić izjavio:
"I ove godine Grad Pag ocjenjen je najvišom ocjenom kada govorimo o transparentnosti proračuna i transparentnom prikazu proračunskih dokumenata i to je nastavak jednog kontinuiteta posljednjih nekoliko godina u kojima je Grad Pag ocjenjivan najvišim ocjenama. Izrazito vodimo računa da na mrežnim stranicama Grada prikažemo sve podatke sukladno zakonskim odredbama te preporukama Ministarstva financija. U prilog tome možemo reći da je Grad Pag među prvima na svojim mrežnim stranicama omogućio praćenje svih proračunskih isplata. Drago nam je da smo i ove godine ocjenjeni najvišom ocjenom te je i to jedan od dokaza dobrog rada gradske uprave , a također i poticaj da se jednako dobro nastavi raditi i dalje."

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK