slusaonica01
livestream01

Sol VDP 25

U nedjelju su održane 25. Večeri dalmatinske pisme na poljani pored crkve sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu. Brojna publika je ispunila poljanu kako bi poslušale izvedbe 18 klapa koje su se borile za nagrade. Klape iz cijele Dalmacije, uz jednu iz Siska su se natjecale s novim pjesmama. Ove godine među njima su bile čak dvije klape iz Paga.

Klapa Sol je nastupila s pjesmom Vrimena zlato autora Branka Barbira, a Batarele sa pjesmom Cvitu posli nevere autorskog dvojca Ivo Maržić i Marin Milić.

Program festivala započeo je revijalnim nastupima klape Trogir i klape HRM “Sv. Juraj”, nakon kojih je 18 klapi nastupilo u natjecateljskom dijelu.

Nakon nastupa klapa publika i stručni žiri izabrali su najbolje. Najviše glasova publike dobila je klapa Sol i njihova pjesma “Vrimena zlato”, a drugim mjestom nagradili su klapu Neverin i Katicu Marinović za pjemu “Nije bija dan” koja je ujedno osvojila prvo mjesto po glasovima žirija. Publika je još nagradila klapu Mindula, dok je žiri drugo i treće mjesto dodijelio klapama Munita i Poklisari. Nagrada za najbolje stihove otišla je Marinu Miliću iz klapi Batarele, najbolji aranžman klapi Neverin, a nagrada za najbolju izvedbu klapi Štorija.

Veče je zatvorio nastup Zorice Kondže koja je izvela neke od svojih najvećih hitova, koje su publika kao i brojni članovi klapa među njima otpjevali zajedno s njom.

Radio Pag/Elvis Šmit/foto Lucija Maržić

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK