slusaonica01
livestream01

Radio Pag Pedalom po Pagu

U organizaciji udruge Volim Vlašići, u subotu 22. rujna na otoku Pagu održat će se 2. MTB maraton Pedalom po Pagu. Iako je prošlogodišnji maraton održan u svibnju bio uspješno organiziran, organizatori su ovu godinu maraton odlučili pomaknuti u ranu jesen i za sve ljubitelje biciklizma i prekrasne prirode pripremiti dvije nove i uzbudljive rute.


"Novost je i da utrka ove godine starta i završava u Vlašićima tako da se ne morate brinuti oko prijevoza već se nakon utrke možete lagano opustiti grickajući paški sir uz vino ili se okupati na najljepšoj plaži na otoku Pagu, pješčanoj uvali u Vlašićima," rekla je Ana Žunić, predsjednica Udruge Volim Vlašići.
OPIS STAZE 1 – 54 km
Prva staza je duža i fizički zahtjevnija, a start je u Vlašićima od kuda se laganom uzbrdicom vozi do odvajanja prema Ornitološkom rezervatu Veliko blato i Malo blato. Dalje se vozi prema bazenima Paške solane te uz nasip do uspona prema vjetrenjačama. Prvi i najveći dio uspona je asfaltirani, kasnije se vozi po makadamu koji je kod vrha dosta rasut tako da pri spustu treba pripaziti. Vozi se po makadamu po samom hrptu s kojega se desno vidi Velebit, a lijevo pogled na bazene soli, vanjsku stranu otoka Paga, Maun, Olib. Staza se pušta u grad Pag i krug zatvara s druge strane bazena Paške solane te ide prema Povljani. Od Povljane se dolazi do Smokvice i spušta do cilja u Vlašićima.
OPIS STAZE 2 – 28 km
Druga staza je kraća i pogodna za rekreativce jer nema velikih uspona, a prolazi kroz Ornitološki rezervat Veliko blato i Malo blato. Organizatori su za pratnju osigurali besplatan Birdwatching na Velikom Blatu. Start “Rekreativne rute” je u Vlašićima od kuda se laganom uzbrdicom vozi do odvajanja prema OIrnitološkom rezervatu Veliko blato i Malo blato. “Rekreativna” se okreće prema Povljani od kuda se ide do Stare Povljane uz prelijepi pogled na vanjsku stranu i dolazi se do Smokvice i do cilja u Vlašićima.
Online prijave na Stotinka.hr: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/730 do 21.09.2018. u 12:00 sati.
Facebook: https://www.facebook.com/pedalompopagu/
Mob. 0915093383, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pokrovitelji utrke su Turistička zajednica Zadarske županije, Turistička zajednica Grada Paga, Turistička zajednica Općine Povljana, Grad Pag, Općina Povljana, JU Natura Jadera i NP Krka.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK