slusaonica01
livestream01

Radio Pag projekt Stari grad

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao kako je jedan od važnih ciljeva Grada Paga razvoj vjerskog turizma.


"Možemo se podičiti da imamo čak tri relikvije od velikog vjerskog značenja, a to su Sveti Trn, kip Majke Božje od Starog grada i čudotvorni Sveti Trn, a te relikvije je kao autentične potvrdila Sveta Stolica. Paškinje i Pažani več 165 godina održavaju zavjetnu procesiju Za Velu Gospu, također već se nekoliko godina održava prosecija s čudotvornim Svetim Križom, a nakon sedamdeset tri godine obnovljeno je čašćenje Svetog Trna. Na to smo ponosni, a treba zahvaliti našim benediktinkama koje su stoljećima čuvale i očuvale relikviju Svetog Trna kojeg uz grad Pag ima još i katedrala Notre Dame u Parizu. Dakle, to su temelji na kojima želimo razvijati vjerski turizam koji je danas u svijetu jako važan. Na tome ćemo raditi u suradnji s Turističkom zajednicom grada Paga, Benediktinskim samostanom sv. Margarite, Župnim uredom Pag i drugim nadležnim crkvenim, županijskim i državnim institucijama."
Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako treba stvoriti preduvjete za vjerski turizam, a među ostalim, to je uređenje Starog grada.
"Surađujemo s eminentnim arhitektima kako bi pronašli najbolje rješenje za uređenje Starog grada i izgradnju hotela," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "To bi bio hotel mira, mjesto gdje će dolaziti hodočasnici iz cijelog svijeta i tu se moliti, tu će u miru provoditi vrijeme. Imamo projekte za uređenje Starog grada u funkciji razvoja vjerskog turizma, a poznat je kako vjerski turizam nije vezan samo za sezonu, vjerski turizam traje cijelu godinu."
Gradonačelnik Fabijanić je rekao je kako će se svakog 4. svibnja održavati procesija i čašćenje relikvije Svetog Trna, a dat će se veće značenje procesiji za Velu Gospu.
"Imamo jako dobre temelje za razvoj vjerskog turizma i to ćemo iskoristiti," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Sada moramo napraviti i sve drugo što je potrebno za razvoj vjerskog turizma i na tome ćemo ustrajati, to nam je važan cilj."

Josip Portada
Fotografije: Idejno rješenje uređenja ostataka franjevačkog samostana u Starom gradu

Radio Pag Stari grad projekt

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK