slusaonica01
livestream01

 Radio Pag Dom zdravlja Novalja

Grad Novalja ima najbolje oganiziranu zdravstvenu zaštitu od svih jedinica lokalne samouprave na otoku, ali i jednu od najbolje organiziranih od svih otoka na Jadranu. To se postiglo stalnim, višegodišnjim ulaganjima Ličko-senjske županije, kao osnivača Doma zdravlja Novalja, i Grada Novalje.

Najveći iskorak napravljen je kada je izgrađena nova zgrada Doma zdravlja Novalja, što je omogućilo bolju organizaciju rada, postavljanje dovoljnog broja medicinskih uređaja i slično. Osim tri liječnika opće medicine, dva stomatologa u Domu zdravlja i pet T1 timova hitne medicine, Grad Novalja financira punkt pripravnosti u visini od 430.000 godišnje. Uz to, moguća je zdravstvena zaštita za žene, fizikalna medicina i rehabilitacija, oftalmološki pregledi, patronažna zdravstvena zaštita, njega u kući i sanitetski prijevoz. Odjel dentalne medicine pruža usluge preventivnog i konzervativnog liječenja te estetike i protetike. Standardne usluge propisane pravilnikom HZZO-a su osiguranim osobama besplatne, a za izvanstandardne usluge vrijedi cjenik koji je usklađen s cjenikom Hrvatske komore dentalne medicine. Patronažna zdravstvena zaštita je preventivna, zdravstveno–socijalna i edukativna djelatnost koja se odvija u obitelji i zajednici uz maksimalno sudjelovanje i suradnju korisnika, a kojoj je cilj pružiti zdravstvenu zaštitu korisnicima izvan zdravstvenih ustanova, u njihovim domovima, vrtiću, školi, široj zajednici, poticati ih na očuvanje i unapređenje zdravlja, prevenciju bolesti i ozljeda.
Zdravstvena njega u kući bolesnika je zdravstvena njega osigurane osobe koja se provodi u svrhu poboljšanja njezinog zdravstvenog stanja i sprječavanja njegovog pogoršanja, a uključuje i poduku osigurane osobe te članova njezine obitelji o provođenju postupaka zdravstvene njege.
Sanitetski prijevoz je prijevoz u ili iz zdravstvene ustanove, odnosno ordinacije ugovornog zdravstvenog radnika u svrhu pružanja zdravstvenih usluga vozilom posebno opremljenim medicinskom i ostalom opremom za siguran prijevoz bolesnika.
Djelatnost opće obiteljske medicine obavlja jedan tim u sastavu Doma zdravlja i dva tima koncesionara.
Zdravstvenu zaštitu žena obavlja tim Doma zdravlja Zadarske županije, a u pto je ukljulneo specijalistička ordinacija za ginekologiju i opstetriciju.
U Domu zdravlja Novalja je i Medicinsko biokemijski laboratorij koji obavlja niz hematoloških, biokemijskih i koagulacijskih pretraga. U odjelu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju obavljaju se specijalistički pregledi fizijatra te fizikalna terapija u cilju razvijanja, održavanja i obnavljanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti u svim životnim dobima.
U odjelu oftalmologije obavljaju se specijalistički pregledi oftalmologa iz djelatnosti opće oftalmološke ambulante, ispitivanje vidne oštrine, određivanje refrakcije-korekcija naočalama, direktna i indirektna oftalmoskopija, biomikroskopija i drugo.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK