slusaonica01
livestream01

 Radio Pricag Karneval

U četvrtak, 6. veljače, u sklopu tradicionalnog Paškog karnevala, u Pagu će se održati prvi Ričavac, običaj okupljanja grupa maškara koje zajednički obilaze kuće.

Cilj maškarane grupe je privući pažnju domaćina te dobivanje nagrade, čašćenje. Tri tjedna prije zadnjih dana karnevala, maškarane se grupe, od 5 do 10 članova, okupljaju četvrtkom navečer i obilaze domove Pažana i prigodnim pjesmama potiču domaćina da im otvori vrata. Domaćin nudi maškarama jelo i piće, a ugošćene maškare, ričavci, uzvraćaju domaćinima pjesmom i plesom.

U petak, 7. veljače, s početkom u 21:00 sat, u Domu kulture održat će se Pagovizija. U subotu, 8. veljače, s početkom u 21:00 sat su karnevalski tanci u Drugom magazinu, a svirat će Duo Kumpanji. U nedjelju, 9. veljače, s početkom u 16:30 sati su dječji tanci u Kneževom dvoru.

Program:
Četvrtak, 6.2. - Ričavac (Bašaca, Bana Jelačića). Okupljanje ričavcov je u 17.15 sati kod Branka.
Petak, 7.2.- "Pagovizija" u Domu kulture u 20:00 sati
Subota, 8.2. - Tanci u Drugom magazinu, nastup Duo Kumpanji s početkom u 21:00 sat
Nedjelja, 9.2. - Tanci za mulariju u Kneževom dvoru u 16.30 sati
Pokrovitelji su Grad Pag i Turistička zajednica grada Paga.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK