slusaonica01
livestream01

Radio Pag maslinari obavijest

Upozoravamo maslinare, kako je nužno nakon obavljene rezidbe tretirati maslinik s jednim od dozvoljenih bakrenih pripravaka, a protiv bolestipaunovoga oka (Spiloceaoleagina) i raka masline (PseudomonassavastanoiSmith.).



Najbolje je uporabiti jedan od dozvoljenih i navedenih pripravaka:

CUPRABLAU-Z ili NEORAM WG ili NORDOX 75 WG

Ako je ranije u masliniku bilo problema sa štitastim ušima (pojava čađavice), napose s maslinovim medićem (Saissetiaoleae), tada uporabljenom bakrenom pripravku valja dodati i jedno od mineralnih ulja za zimsku zaštitu – Bijelo ulje ili Mineralno svijetlo ulje.

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Provedbom zaštitnih mjera nužno se pridržavati uputa proizvođača rabljenog sredstava za zaštitu bilja!

Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste rabljenih pripravaka, kao i na njihovo prikladno zbrinjavanje nakon uporabe!


Ivan Šimičević,dipl.ing.agr.

E–mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK