slusaonica01
livestream01

Šime Goleš objavio je knjigu Galoperu lipo cviće moje. Radi se o zbirci pučkih napjeva, molitvi i vlastitih pjesama. Urednik knjige je Ivo Fabijanić, grafičku obradu teksta i naslovnicu knjige izradio je Hrvoje Magaš, a pokrovitelj tiskanja knjige je Grad Pag.

Knjiga je podijeljena u šest poglavlja i to Pjesme za muški duet, Pjesme za ženski duet, Ponekad se pjesmom rugalo ili hvalilo, Djedova pjesmarica, Pjesme iz mog srca i Molitve Gospodu. šime Goleš rođen je u Pagu 22. listopada 1932. godine. Od oca Bore i majke Marije, rođene Portada, naslijedio je ljubav prema pjesmi. Završio je četiri razreda osnovne škole u Pagu. Godine 1957. oženio se s Marijom Karavanić. Otac je troje djece, djed petoro unučadi i pradjed petoro praunučadi. Prvi radni odnos zasnovao je u Paškoj sirani gdje je odradio dvadeset dvije godine. Zatim je otišao u Brodokomerc gdje je kao skladišni radnik radio do umirovljenja. Od djetinjstva se bavi poljoprivredom, a od svojeg oca je preuzeo kuhanje paške rakije, travarice. Aktivni je sudionik Paškog karnevala. U slobodno vrijeme pjeva pjesme koje je naučio od svojih predaka i prenosi ih na mlađe naraštaje. Piše i svoje pjesme inspirirane temom paške svakodnevnice.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK