slusaonica01
livestream01

Radio Pag Novalja sjediste

Sa stalnim povećanjem broja turista, Grad Novalja se, tijekom turističke sezone, susreće i s predvidljivim problemima. Tako je, na primjer, ljeti znatno povećan promet vozila na gradskim prometnicama, a osobito na zaobilaznici.

Promet na zaobilaznici je izuzetno velik i može se mjeriti s prometom na nekim od hrvatskih autocesta. Zbog toga gradska uprava Grada Novalje, na čelu s gradonačelnikom Antom Dabom, želi riješiti taj problem i to rasterećenjem zaobilaznice što će utjecati i na rad Poduzetničke zone i Poduzetničkog inkubatora.
"Uređenje infrastrukture s Poduzetničkim inkubatorom i spojem kvalitetne prometnice s državnom cestom cijela Poduzetnička zona dobit će jedan veliki zamah. Tijekom ljeta dnevni promet automobila na zaobilaznici je veći od 24.000 vozila te je rasterećenje zaobilaznice i izlazak na državnu cestu, za Novalju i njeno stanovništvo od velikog značaja. Ova dva projekta su veliki vjetar u leđa cijelom stanovništvu Grada Novalje kao i svim gospodarstvenicima na području grada. Novalja, osim u turizmu, ima trend rasta i u drugim granama gospodarstva što se reflektira na sam grad i na cjelokupnu demografsku sliku, a što dokazuje i rezultat povećanja broja stanovnika od nekih 15% u odnosu na zadnji popis stanovništva iz 2011.," rekao je gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK