slusaonica01
livestream01

Radio Pag zadnji dani karnevala

Paški zimski karneval 2020. primiče se kraju. Program zadnjih dana Paškog zimskog karnevala počeo je u nedjelju, 23. veljače, kada je od nekadašnjeg trajektnog pristaništa na Goliji, prema pjaci krenula maškarana povorka.

U povorci su sudjelovale brojne maskirane grupe i maske. Simboličnom predajom ključa grada obavljena je primopredaja vlasti nakon čega je Gradska glazba Pag zasvirala paško kolo i podignut je karnevalski barjak. Prvo kolo predvodio je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga. Na Trgu Petra Krešimira IV. nastupili su KUD Družina, Glazbeno društvo Stankovci i Zvijezde Pagovizije. Izbor najboljih maski održan je iza 19 sati, a karnevalska fešta nastavila se u Drugom magazinu uz Duo Kumpanji.
Sponzori nagrada:
TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PAGA
MARKET LORENCO
KONOBA BILE
UO NOA VALENTINO
MALI CAFFE
CAFFE BAR TORNADO
CAFFE BAR KAMERLENGO
CAFFETERIJA
TO FLAK
SREDNJA ŠKOLA BARTULA KAŠIĆA
FRIZERSKI SALON MARIJA
UDRUGA MLADIH KARNEVALISTA KOS
PEKARNICA VODICE
PEKARNICA PAG
Organizatori se posebno zahvaljuju pansionu "Frane" i vlasniku Vedranu Maržiću.
U ponedjeljak je program Dječjeg dana započeo sa cirkus teatrom Triko uz klaunski show, hodanje na štulama, žonglere s vatrom i cirkuske radionice za najmlađe. Od 17 do 20 sati na pjaci se plesalo paško kolo. Na trgu su nastupila djeca iz dječjeg vrtića Paški mališani, dječji KUD Družina, dječji zbor Vijolice i Akrobatski Rock'n'roll klub "Bistra", a dodijelile su se i nagrade za najbolje likovne i literarne radove. U Drugom magazinu na karnevalskim tancima nastupila je Klapa Sol. U utorak je na pjaci paško kolo uz nastup male škole Gradske glazbe Pag, Zvijezda Pagovizije i KUD-a Družine koji će izvesti pučku dramu "Paška robinja". Paški zimski karneval završava spaljivanjem Marka na mostu.
Organizatori zadnjih dana Paškog zimskog karnevala na pjaci su Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag, a maškarane zabave u Drugom magazinu organizira Udruga mladih karnevalista Kos.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK