slusaonica01
livestream01

Radio Pag Novalja zbor

U crkvi Sv. Katarine u Novalji, u nedjelju 15. ožujka s početkom u 18:30 sati, održat će se koncert pasionske glazbe. Na koncertu će sudjelovati Gradski zbor Novalja i gosti, sopranistica Branka Pleština-Stanić, tenor Vinko Maroević, bas Božo Župić i glazbena pratnja na orguljama Borna Barišić. Zborom će dirigirati maestro Ivan Žan. Organizatori je Centar za kulturu Grada Novalje.


Gradski zbor Novalja osnovan je 2010. godine i djeluje pod vodstvom maestra Ivana Žana. U zboru sudjeluju pjevači s cijelog otoka Paga, a njihov repertoar čine duhovne, klasične, dalmatinske, zabavne i rodoljubne pjesme.
Branka Pleština-Stanić je operna zboristica-solistica, a članica je Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu
Vinko Maroević rođen je u Splitu, solo pjevanje diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Cynthije Hansell-Bakić, a studij opernih uloga usavršio je u Rimu kod prof. Maje Sunare.
Božo Župić rođen je u Sinju, a obrazovanje solo pjevača stekao je 2007. godine na Glazbenoj akademiji u Splitu, u klasi prof. Nelli Manuilenko. U kazalištu u Splitu debitirao je u ulozi Pietra u Verdijevoj operi Simon Boccanegra. Božo Župić svoj pjevački talent iskazao je 2008. godine kada se plasirao u finale 27. svjetskog pjevačkog natjecanja "Hans Gabor Belvedere". Angažiran je u operi HNK Split, HNK Zagreb i HNK Osijek. Na Drugom međunarodnom natjecanju "Rijeka belcanto" završio je u finalu natjecanja gdje je nastupio na svečanom koncertu uz pratnju Orkestra HNK "Ivan pl. Zajc".
Borna Barišić diplomirala je 2001. godine orgulje, u klasi profesorice Ljerke Očić. Nakon diplome upisala je studij čembala i magisterij orgulja, a 2004. godine magistrirala je orgulje u klasi prof. Marija Penzara i diplomirala čembalo u klasi prof. Višnje Mažuran. Sudjelovala je na festivalima Orgulje Heferer, Omiško ljeto, Dani Orgulja u Istri, te Estas Musica i na seminarima Orgujaške ljetne škole u Šibeniku. Održala je niz samostalnih i komornih koncerata u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Austriji i Poljskoj. Stalno je zaposlena u glazbenoj školi "Lovro pl. Matačić" u Omišu i suradnica je Umjetničke akademije u Splitu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK