slusaonica01
livestream01

Radio Pag Izlozba Dragutin

U organizaciji Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar, u Kneževoj palači u Zadru do 26. ožujka održava se izložba fotografija Dragutina (Karla) Stühlera (1886.-1954.). Na poziv gradske uprave Paga, Stühler je boravio u Pagu 1953. godine, prilikom velike proslave 500. godišnjice od utemeljenja novog grada Paga.

Tom prigodom je napravio seriju umjetničkih i dokumentarnih fotografija, među ostalim Paškinja u narodnoj nošnji, a što će biti prezentirano na otvorenju izložbe. Fotografije na izložbi su iz fundusa Etnografskog muzeja Split. Dragutin (Karlo) Stühler jedan je od najboljih splitskih fotografa, a djelovao je od 1920. do 1953. godine. Bilježio je važne trenutke iz života grada Splita, njegove spomenike i vedute, a od 1935. do 1953. godine bavio se i terenskim radom, fotografiranjem sela i mjesta Dalmacije. Na izložbi je predstavljeno 30 fotografija u velikom formatu. U Etnografskom muzeju Split čuva se oko 1500 Stühlerovih fotografija.

Josip Portada

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK