slusaonica01
livestream01

ŽELIMIR PULJIC NADBISKUP ZADARSKI

Blagoslov jela za Uskrs, ovaj put neka to učine roditelji (otac ili majka) u svojim domovima nakon zajedničke molitve Očenaša, a svećenici će nakon euharistije u crkvi izmoliti molitvu i blagosloviti vjernike znakom križa.


Molitva: Neka vjernici ostanu i dalje sjedinjeni u molitvi i razmatranju Božje Riječi, jer to pokazuje važnost i otajstvo 'kućne Crkve', koja se moli i zaziva Božju pomoć i blagoslov na sve članove obitelji, župe nadbiskupije i naroda. Neka se pri tom posluže molitvenicima koji im stoje na raspolaganju. Zadarska je nadbiskupija u sklopu prisjećanja na 40. Obljetnicu Branimirove godine tiskala molitveni priručnik „Hrvatska katolička obitelj dnevno moli i nedjeljom misu slavi“. U njemu se nalaze molitve i kratka razmatranja o sadržaju Svete Mise za svaki dan u tjednu.
Bili Vam blagoslovljeni dani Velikog Tjedna, kao i blagdan Uskrsloga Gospodina, koji neka nam svima pomogne da u ovim danima kušnje budemo „u nadi radosni, u nevolji strpljivi i u molitvi postojani (usp. Rim 12,12).

Svima pozdrav i blagoslov u Gospodinu
Mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK