slusaonica01
livestream01

Radio Pag Dubrava

Između Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije Natura Jadera i Grada Paga potpisan je ugovor o uređenju Rezervata šumske vegetacije Dubrava-Hanzine. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i ravnatelj Natura Jadere Damir Perić. Projekt je vrijedan 600. 000 kuna, a sredstva su osigurana iz fondova Europske unije, preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Gradonačelnik Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao kako uređenje Rezervata šumske vegetacije Dubrava-Hanzine ima veliko značenje za očuvanje šuma i za turističku ponudu Paga.


"Na temelju ugovora koji je postpisan, u Rezervatu šumske vegetacije uredit će se staze i postavit će se vidikovac. Rezervat će se povezati sa Šimunima biciklističkom i planinarskom, odnosno aplinističkom stazom, a planinarska staza ići će preko vrha Sveti Vid. Nakon što je potpisan ugovor, raspisat će se natječaj za najpovoljnijeg izvođača, a radovi bi trebali početi u rujnu i biti gotovi za oko dva mjeseca," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
U Rezervatu šumske vegetacije Dubrava-Hanzine već su prije postavljene ploče s informacijama o šumi, a uz pomoć donatora provedeno je zaprašivanje šume kako bi se stabla zaštitila od nametnika.
Rezervat šumske vegetacije Dubrava-Hanzine nalazi se na jugozapadom dijelu Paške uvale, na površini od 3,5 km. S jedne strane omeđen je morem, obalnim stijenama i pješčanim plažama, a s druge strane podnožjem vrha Sveti Vid. To je jedini pošumljeni dio na području Grada Paga s očuvanim ostacima izvorne šume hrasta crnike. Rezervat šumske vegetacije Dubrava-Hanzina važan je i u znanstvenom smislu, jer su istraživanja pokazala da je hrast medunac razvio genetsku strukturu koja mu omogućava opstanak na mjestu jakih udara bure i obilne posolice. Područje Dubrava-Hanzine zaštićeno je od 1988. godine.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK