slusaonica01
livestream01

Radio Pag turizam 2020

Na području otoka Paga boravi određen broj turista. Ima ih manje od željenog, ali ipak, s obzirom na korona krizu, više od očekivanog. Uz one koji na području otoka Paga imaju nekretnine, dakle vikendaša, ima i nešto Nijemaca, Slovaka i Čeha koji uglavnom borave u apartmanima u obiteljskom smještaju. Dolazak svakog turista pobuđuje nadu u kakvu-takvu turističku sezonu. Iznajmljivači apartmana i soba spremni su prihvatiti i više turista, međutim, hotelijeri su oprezniji, što je i razumljivo jer su hoteli veliki pogoni koji zahtijevaju angažman velikog broja radnika, davanja su velika, a zbog neizvjesne sezone, rizik je prevelik.

Mnogi turistički djelatnici navode kako postoji interes za dolazak turista, ima dosta upita, ali je premalo rezervacija. Bez obzira na to, iznajmljivači, ugostitelji, trgovci i drugi pripremaju se kao i prijašnjih godina, nadajući se kako će sezone ipak biti. Tako rade i jedinice lokalne samouprave na otoku koje su završile s natječajima za davanje u zakup javnih površina za postavljanje pokretnih naprava, prije svega kioska za prodaju suvenira. Uz to, završeni su natječaji za korištenje pomorskog dobra, plaža, za iznajmljivanje skutera, sandolina, postavljanje trambulina, za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, za prodaju sladoleda i drugo. Uglavnom, sve je na otoku Pagu spremno za turističku sezonu i općenito se smatra kako će veći broj turista doći sredinom srpnja. No, na koncu, sve će ovisiti o pandemiji COVID-a 19.
"Bit ćemo zadovoljni ako ovogodišnja turistička sezona bude oko pedeset posto od prošlogodišnje, pripremamo se za sezonu, bit će i nekih manjih ljetnih programa. Dakle, radit će skromnije, u skladu s mogućnostima i uputama epidemiologa," rekao je gradonačenik Grada Paga Ante Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK