slusaonica01
livestream01

Radio Pag Dani paske cipke

Ove godine, zbog korona virusa, u Pagu se neće održati 11. Međunarodni festival čipke. Ipak, zbog kontinuiteta održavanja i emocionalne vezanosti za ovu značajnu manifestacije, održat će se Dan paške čipke.
U petak, 19. lipnja u 18.30 sati na Trgu Petra Krešimira IV. zatancat će članovi KUD-a „Družina“, a nakon toga u 19.00 sati u prizemlju Kneževog dvora održat će se simbolično otvorenje. U sklopu Dana paške čipke dodijelit će se Javna priznanja Grada Paga zaslužnim udrugama i pojedincima koje će im uručiti predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga Jasna Magaš i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. Nakon toga, Gradska glazba Pag održat će prigodan koncert na Trgu Petra Krešimira IV. U subotu, 20. lipnja u 19.00 sati, u Kneževom dvoru održat će se Radionica paške čipke koju će voditi čipkarica Jasna Magaš.


Za ovu prigodu pripremljeno je nekoliko izložbi koje će se moći besplatno razgledati. To su Galerija paške čipke, izložba u Benediktinskom samostanu sv. Margarite i Etno kuća KUD-a „Družina“. U prizemlju Kneževog dvora moći će se vidjeti izložba fotografija pod nazivom „Vridne ruke moje nane“ članova Foto kluba Pag, a u crkvi sv. Jurja izložba Čipkarske škole koja djeluje pri Srednjoj školi „Bartula Kašića“.
Izložbe će biti otvorene u subotu, 20. lipnja ujutro od 10.00 do 13.00 sati i poslijepodne od 18.30 do 21.30 sati.
Organizatori su Turistička zajednica Grada Paga, Društvo paških čipkarica „Frane Budak“ i Grad Pag.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK