slusaonica01
livestream01

Radio Pag pedijatar u Pagu

Dom zdravlja Zadarske županije raspisao je natječaj za radno mjesto liječnika opće prakse odnosno specijalista obiteljske medicine. Kako nam je rečeno u Domu zdravlja Zadarske županije to je još jedan pokušaj da se pronađe liječnik koji će zamijeniti dr. Željka Vragovića, a koji je nedavno otišao u mirnovinu. Na prethodne natječaje nitko se nije javio. Dr. Vragović je bio i pedijatar tako da je njegovim odlaskom u mirovinu otok Pag ostao i bez specijalista pedijatra, a što svi roditelji na području Paga smatraju ozbiljnim problemom.


No, Dom zdravlja Zadarske županije može raspisati natječaj samo za liječnka obiteljske medicine jer je to bio i primarni posao kojeg je dr. Vragović obavljao. Neslužbeno doznajemo da se pokušalo u više navrata pronaći liječnika koji bi upotpunio radno mjesto dr. Vragovića, jer je to u skladu s pravilima Doma zdravlja, ali to je i nužnost. Naime, trenutno u ambulanti u Pagu rade dva liječnika koji moraju preuzeti pacijente dr. Vragovića, čime se povećava obim njihovog posla. Uz to treba naglasiti da dva liječnika u Pagu, osim što imaju pacijente s područja grada Paga, općine Povljana i općine Kolan, imaju i pacijente vikendaše i turiste.
Takav obim posla je vrlo zahtjevan i očito je stav Doma zdravlja Zadarske županije da se taj problem hitno mora riješiti. Na žalost, Pag dijeli sudbinu mnogih manjih mjesta u Hrvatskoj , a zapravo i cijele Hrvatske, a radi se o nedostatku medicinskog kadra, posebice liječnika. Uz to, što je očigledno vrlo teško pronaći liječnika opće prakse, čini se da je još teže pronaći i specijalista pedijatra. Tako do daljnjeg na otoku Pagu nema pedijatra usprkos tome što je potreba za takvim specijalistom izuzetno velika.
Po svemu sudeći do daljnjega će roditelji morati svoju djecu odvoditi na preglede pedijatru u Zadar ili u druge gradove u Hrvatskoj. Problem je tim veći što je pedijatar obavljao i obavezno cijepljenje djece tako da će i to biti još jedan razlog za odlazak roditelja s djecom izvan otoka.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK