slusaonica01
livestream01

Radio Pag Osnovna skola u Pagu 1

Potpisan je ugovor o uređenju drugog kata Osnovne škole Jurja Dalmatinca u Pagu. Vrijednost projekta je 958.232,63 kune, od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurava 640.000 kuna, a Zadarska županija 318.232,63 kune. Grad Pag je uložio milijun kuna u izradu projektne dokumentacije. Drugi kat zgrade Osnovne škole Jurja Dalmatinca rekonstruirat će se u cijelosti, a posebno je važno što će se, od postojeće četiri učionice, napraviti šest. To će omogućiti rad u jednoj smjeni.


"Zahvaljujem ravnateljici škole Željki Zubović na njezinoj upornosti da se izradi projektna dokumentacija i da se stvore preduvjeti za ovaj projekt. Također, zahvaljujem i ministarstvu i županiji jer su prepoznali važnost ovog projekta," rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
Zgrada Osnovne škola Jurja Dalmatinca Pag izgrađena je 1966. godine. Ima podrum, prizemlje i dva kata. Zgradu gotovo 50 godina koriste Osnovna škola Jurja Dalmatinca koja je njen vlasnik i Srednja škola Bartula Kašića kao korisnik prostorija.
Projekt rekonstrukcije 2. kata zgrade Osnovne škole je prva faza unutarnjeg uređenja zgrade.
"Realizacija ovog projekta jako je važna za podizanje kvalitete odgojno-obrazovnog rada i podizanje pedagoškog standarda jer će se njome ostvariti prostorni uvjeti za rad u jednoj smjeni. To je posebno važno za sve učenike od 1. do 4. razreda u matičnoj školi, njihove učitelje i roditelje. Za njih se do sada nastava održavala uvijek u poslijepodnevnoj smjeni, a takva je organizacija rada bila na vrlo niskom stupnju pedagoškog standarda, djeca su na nastavu dolazila već umorna pa je rad bio otežan, a rezultati slabiji. Većina roditelja ove djece je zaposlena i u jutarnjim satima kad su djeca slobodna i odmorna, nisu u mogućnosti pružiti pomoć, podršku i kontrolu kod pisanja domaće zadaće pa su se one pisale u kasnim večernjim satima, što je bilo jako teško i manje učinkovito. Uređenjem prostora drugog kata poboljšat će se uvjeti rada i za učenike od 5. do 8. razreda, jer će se zamjenom električnih instalacija prostor moći klimatizirati što će u ljetnim mjesecima olakšati rad. Vjerujem i da ćemo daljnjom suradnjom Škole, Grada i Županije, u skorije vrijeme, realizirati sve faze obnove zgrade paške škole čime ćemo podići pedagoški standard na vrlo visoku razinu," rekla je ravnateljica škole Željka Zubović.
Statičkom provjerom drugog kata školske zgrade utvrđeno je da se uklanjanjem dva nosiva zida neće narušiti statika zgrade. Izgradnjom novih pregradnih zidova dobit će se šest učionica čime će se uz postojeće četiri izgraditi dvije nove učionice, koje će svojom površinom, a prema prosječnom broju učenika u razrednom odjelu, odgovarati pedagoškom standardu. Tako će biti omogućen rad u jednoj smjeni. Radit će se i izmjena elektro instalacija, uređenje podova, zidova, izmjena unutarnje stolarije te klimatizacija prostora. Projekt uređenja 2. kata zgrade matične škole Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag bio je prijavljen na natječaj „Program razvoja otoka“, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK