slusaonica01
livestream01

Radio Pag Veleposlanik W. Robert Kohorst u Pagu

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj W. Robert Kohorst sa suprugom posjetio je grad Pag, a u pratnji veleposlanika bio je i Božidar Longin, župan Zadarske županije. Veleposlanika Kohorsta u Pagu su dočekali gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga Jasna Magaš, direktorica Turističke zajednice grada Paga Vesna Karavanić, a na dočeku je nazočan bio i Ivo Pogorilić, načelnik Općine Povljana.


Domaćini su veleposlanika Kohorsta upoznali s bogatom poviješću grada Paga i kulturno povijesnim spomenicima. Veleposlanik je posjetio Galeriju paške čipke gdje ga je predsjednica Društva paških čipkarica „Frane Budak“ Neda Oros, upoznala s mnogim zanimljivim pojedinostima o jedinstvenoj paškoj čipki, kulturnom blagu Paga koje je zaštićeno pri UNESCO-u.
Veleposlanika Kohorsta posebno se dojmio posjet Benediktinskom samostanu sv. Margarite gdje ga je dočekala časna majka Ana Benedikta koja ga je provela kroz postav izložbe crkvene umjetnosti i zbirki paške čipke. Veliku pozornost veleposlanika Kohorsta izazvao je posjet benediktinskoj samostanskoj crkvi u kojoj je izložen Sveti Trn, autentičan Trn s Kristove svete krune koji se stoljećima čuva u Benediktinskom samostanu sv. Margarite.
"Izuzetno nam je drago da je američki veleposlanik izabrao upravo grad Pag za posjet i što smo imali priliku upoznati ga s bogatstvom kojim se ponosimo. Veleposlanik je pokazao veliko zanimanje i zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici," rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK