slusaonica01
livestream01

 Radio Pag Priznanje Gradu Pagu

Grad Pag dobio je vrijedno priznanje za transparentnost proračuna. Naime, Institut za javne financije predstavio je rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica prema kojem je Grad Pag osvojio priznanje za transparentnost proračuna te je ocijenjen odličnom ocjenom i maksimalnim brojem bodova prema istraživanju kojim je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj.


"Ovo nam priznanje jako puno znači te nam daje motivaciju, ujedno i obvezu, da i dalje nastavimo raditi na transparentan i odgovoran način kao i do sada, da jačamo našu otvorenost i transparentnost rada kako bi građanima sve važne informacije učinili što dostupnijima. Ovim putem zahvaljujemo Institutu za javne financije na ovom vrijednom priznanju," rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
Istraživanjem se željelo utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica. Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2019. do travnja 2020. godine, a to su Godišnje izvršenje proračuna za 2018., Polugodišnje izvršenje proračuna za 2019., Prijedlog proračuna za 2020., Izglasani proračun za 2020. i proračun za građane za 2020.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK