slusaonica01
livestream01

Radio Pag Novalja solarne elektrane

Tvrtka RP Global će na području Grada Novalje izgraditi samostojeće fotonaponske elektrane koje će godišnje proizvoditi 25 GWh električne energije. Projekt je vrijedan 10 milijuna eura. Tvrtka RP Global je investirala u izgradnju vjetroelektrana Danilo kod Šibenika i Rudine kod Dubrovnika, a samostojeće fotonaponske elektrane u Novalji su prvi projekt te tvrke u Hrvatskoj.

Procjenjuje se kako će Grad Novalja od projekta godišnje zarađivati oko 250.000 kuna. Između Grada Novalje i tvrtke RP Global potpisan je Ugovor o financiranju Izmjena i dopuna Prostornoga plana Ličko-senjske županije. Izmjenama i dopunama PP Ličko-senjske županije poboljšani su uvjeti gradnje solarnih parkova, odnosno povećan je postotak maksimalne pokrivenosti terena solarnim pločama sa 25 na 50 posto površine građevne čestice.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK