slusaonica01
livestream01

Radio Pag mala gospa

Nekoliko stotina vjernika u Pagu sudjelovalo je u svečanoj procesiji prigodom blagdana Male Gospe. Procesijom je kip Majke Božje prenijet iz Zborne crkve Marijinog Uznesenja u Pagu u crkvu Sv. Marije u Starom gradu gdje će ostati do Velike Gospe iduće godine.

Kip Majke Božje nosili su muškarci tradicionalno obučeni u pašku narodnu nošnju, a pratili su ih brojni vjernici. U procesiji se pazilo na pridržavanje epidemioloških mjera i rastojanje među vjernicima. Svečanu sv. Misu u Starom gradu u 18:00 sati predvodio je paški župnik don Božo Barišić.
Zavjetna procesija za blagdan Velike Gospe i za blagdan Male Gospe u Pagu se održava od 1855. godine. Te godine se u Pagu pojavila epidemije tifusa i kolere od koje je umrlo nekoliko stotina stanovnika. Pažani su se danima molili Majki Božjoj za spas i prije dolaska ljetnih vrućina, bolest je nestala. Pažani su tada položili zavjet da će za svaki blagdan Velike Gospe kip Majke Božje u procesiji prenositi u Pag te da će kip za blagdan Male Gospe, također u procesiji, prenositi u svetište u Starom gradu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK