slusaonica01
livestream01

Radio Pag maslinik

Ovogodišnji urod maslina na otoku Pagu mogao bi biti manji od višegodišnjeg prosjeka. Naime, neki maslinari navode kako na njihovim stablima maslina gotovo nema plodova, drugi navode kako plodova ima jedva 50 % u odnosu na prošlu godinu, dok samo manji dio maslinara procjenjuje kako će ubrati maslina kao i prošle godine.

Najviše stabala maslina na otoku Pagu nalazi se u Lunjskom masliniku, na području Grada Novalje. Na središnjem i južnom dijelu otoka, na području Općine Kolan, Grada Paga i Općine Povljana, maslinarstvo nije razvijeno. No, i na tim područjima se posljednjih nekoliko godina sade masline, a ima i nekoliko manjih maslinika. Na području Luna, na površini od oko 1300 hektara, prema procjenama, raste oko 80. 000 maslina. Radi se o divljoj maslini, olea oleaster linea, koja je danas izuzetno rijetka i u mediteranskim zemljama ne postoje više tako sačuvane površine divljih maslina u njihovom prirodnom okruženju kakve su na području Luna.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK